S trebuhom za kruhom

Aktualno > Dogodki | piše: M. L. | 10.11.2017
Prva ponovitev bo danes, 10. novembra 2017, ob 19.30, Kino Gledališče Bežigrad!
Lucija in Coco
Lucija in Coco
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Danes, 10. novembra, bo Lucija Ćirović s svojo avtobiografsko predstavo S TREBUHOM ZA KRUHOM ponovno zavzela oder Kina Gledališča Bežigrad. Vsi, ki so zamudili premierno uprizoritev, bodo tako dobili možnost popravnega izpita. V 80-minutni monokomediji za odrasle bodo lahko uživali v edinstvenem prepletu gledaliških veščin, kot so stand-up komedija, gledališka igra, lutkarstvo ter petje in ples. Za piko na i pa bo Lucija občinstvo znova navdušila še z izjemno zahtevnim VENTRILOKVIZMOM oziroma trebuhogovorstvom. Umetniški izraz, ki ustvarja iluzijo, da glas ne prihaja od izvajalca, temveč iz druge osebe ali predmeta, v našem prostoru predstavlja novost in več kot dobrodošlo popestritev. Vstopnice za druženje z Lucijo in petelinčkom Cóco Ch.Adelom so na voljo na blagajni Kina Gledališča Bežigrad, možne pa so tudi rezervacije na telefonski številki 083/807-068.

V avtobiografski monokomediji, ki jo je ustvarila za odraslo občinstvo, Lucija Ćirović na inovativen način predstavlja svojo življenjsko pot, začinjeno z zabavnimi utrinki in anekdotami iz njene plodne kariere gledališkega, dramskega, lutkarskega in televizijskega ustvarjanja. V predstavi prepleta različne gledališke veščine oziroma pristope: stand-up komedijo, gledališko igro in lutkarstvo. Kot pionirka te veščine pod žaromete postavi ventrilokvizem ali trebuhogovorstvo; ki ga domače občinstvo do sedaj še ni imelo priložnosti spozna(va)ti. Še preden se na odru pojavi posebni gost, Lucija osupne občinstvo z dovršeno glasbeno točko, kjer del pesmi odpoje povsem brez premikanja ustnic. Nato za nove salve smeha poskrbi še Cóco Ch.Adel, lutka mladega petelinčka, ki ga je izdelala avtorica sama in v družbi katerega je v 2016 tudi magistrirala na AGRFT.

Za predstavo S trebuhom za kruhom, s katero je Lucija magistrirala na AGRFT in z njo pridobila naziv magistra govora, je bila nagrajena tudi s Prešernovo nagrado.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.