Velik izziv - novi prijatelji

Moji odnosi > Prijateljstvo | piše: P. L. | 25.3.2023
Kdor meni, da je čas za sklepanje novih prijateljstev le v mladosti, se moti. Za nova prijateljstva ste lahko dostopni in odprti kadar koli. Toliko podobnih in sorodnih duš hodi po tem svetu, zakaj jih ne bi spoznali?
 	Takoj zdaj je čas za sklepanje novih prijateljstev. (foto: Freepik.com)
Takoj zdaj je čas za sklepanje novih prijateljstev. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Odprtost za novosti in dejavnosti je zagotovilo za hitro širjenje socialne mreže. Če to seveda zmorete. Če ste po naravi bolj zaprte sorte, boste morali zbrati več poguma in se upati spustiti v nekaj novega. Sami veste, kako to gre. Neznanci so morda za vas prava mora, prisiliti se morate, da začnete kramljati, se sploh udejstvovati prireditev, kjer skoraj nikogar ne poznate. Kasneje pa ste hvaležni sami sebi, saj ste (morda) spoznali čudovito osebo, s katero pogovor takoj steče, še več, občutek imate, da jo poznate že vrsto let. Zakaj bi torej bili sami, če pa je v življenju toliko lepih možnosti za pozitivno razmišljanje, za lepe, nove stvari.

Če si želite novih poznanstev, novih prijateljev, pa ne veste, kako bi se lotili iskanja le teh, si preberite nekaj nasvetov:

Bodite odprti in urejeni
Prvi vtis boste naredili z zunanjo podobo. Bodite urejeni, čisti in nasmejani. Ljudje, ki so vedri, že sami po sebi privabljajo ljudi. Bodite tudi samozavestni, nagovarjajte glasno, jasno, razločno. Nikogar ne podcenjujte, bodite prijazni in nepristranski. Izkažite sogovorniku spoštovanje, z njim se pogovarjajte tako, kot si želite, da se drugi pogovarjajo z vami.

Zanimivo je, da imajo po navadi ljudje s podobnimi interesi tudi podobne značaje. Zato se boste s takšnim sogovornikom hitro ujeli, pogovor bo brez težav stekel. Podobne energije, ki jo ljudje oddajamo, se hitro med sabo prepoznajo. Tudi v tonu, barvi sogovornikovega glasu boste lahko zaznali, ali ste mu res všeč in ali želi tudi on novo prijateljstvo.

Nikar ne bodite vsiljivi, sogovornika poslušajte in če boste prepoznali znake, da ga ne zanima spoznavanje novih ljudi, da ga motite, se vljudno umaknite.

Najbolje je iskati nova spoznanstva z ljudmi, ki so sami, ki oddajajo znake, da bi se želeli pogovarjati. Taki ljudje se vam bodo nasmehnili, vas gledali v oči. Zavedajte se, da je morda njim ravno tako, kot vam, težko vzpostaviti stik, narediti prvi korak. Opogumite se, pristopite in začnite pogovor. Saj veste: beseda ni konj!

Začnite pogovor
Še najlažje se boste vklopili med nove ljudi in spoznali zanimive bodoče prijatelje, če se boste udeležili prireditve, ki vas zanima. V vsakem mestu, domala tudi vasi so razna društva. Te boste našli s pomočjo lokalnega časopisa, radijske postaje, tudi internet ponuja ogromno novic o raznih dogodkih, prireditvah. Nič zato, če se v društvo včlanite sami, tam boste spoznali nove ljudi, ki imajo podobne interese, v nekaj minutah vas bodo sprejeli medse.

Na prireditvi ne opazujte, vključite se v pogovor. Pristopite k osebi in začnite pogovor. Povejte, kaj si mislite o razstavljeni sliki, kipu, o dogodku. Če bo oseba pripravljena komunicirati z vami, se ji posvetite in skušajte najti skupne točke.

Pozabite na strah
Naj vas ne bo strah zavrnitve. Te je zelo malo. Ljudje smo družabna bitja in največkrat tudi prijazni so sočloveka. Če vas nekdo ogovori, mu najbrž ne zabičate, naj se briga zase. In tako bo tudi, če boste vi nekoga ogovorili, ta se bo najverjetneje prijazno odzval.
Ko nekoga spoznavate, se na začetku raje izogibajte nekaterim temam, ki so bolj osebne. Izogibajte se pogovoru o bolezni, smrti, tudi o vročih političnih novicah in o verskih nazorih. Tudi finančno stanje sogovornika naj ne bo debata za navezovanje stikov. To so teme, ki so bolj osebne in pridejo na vrsto kasneje.

Upajte si! Okrog vas je polno ljudi, ki bi z veseljem spregovorili z vami, se družili in skupaj odkrivali nove in nove izzive. Ne čakajte, zagrabite priložnost.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.