Želite izgledati mlajši? Seksajte!

Aktualno > Ostalo | piše: Kristina D. Zalar | 26.6.2022
Če se želite izogniti nastajanju gub in izgledati mlajši, potem več seksajte, pravijo strokovnjaki. Prišli so namreč do ugotovitve, da imajo ljudje, ki redno seksajo bolj mladosten videz in vitalno telo.
Več seksa, manj gub! (foto.www.sxc.hu)
Več seksa, manj gub! (foto.www.sxc.hu)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Spolnim odnosom strokovnjaki posvečajo velik pomen tudi na področju zdravja. Redni seks izboljša prekrvavitev, gladi gubice, pripomore k vitalnosti telesa, k boljšemu počutju, celo pomladi nas.

Medtem ko seksate, se v vašem organizmu sproščajo snovi imenovane endorfini ali hormoni sreče. Spadajo med endogene opioide, njihovo delovanje se lahko izenači z delovanjem opija, seveda s to razliko, da slednje ustvarja živčni sistem. Izločajo se ves čas, največ pa se jih sprošča prav med seksom, zlasti med orgazmom. Njihovo sproščanje povzroči stanje prijetnega počutja, posledično pa se sprostijo tudi vse mišice telesa. In prav tukaj, pravijo strokovnjaki, sledi bistvena povezava med pomlajanjem in seksom. Če ste sproščeni, se manj mršite in vaš obraz se manj guba.

Prednost za ženske
Med seksom se pri ženskah sprošča še en hormon, to je oksitocin, ki ga izloča hipofiza. Ta hormon povečuje povezanost, ki jo ženske čutijo do moških in preprečuje nastanek depresije.

Skrb za linijo
Med seksom se kurijo tudi kalorije. Bolj ko boste aktivni pri posteljnih vragolijah, več kalorij boste pokurili. Bolj ko boste fizično aktivni (tudi med seksom), več kondicije boste imeli in posledično bo tudi seks trajal dlje.

Manj skrbi
Desetletna študija, ki so jo naredili britanski strokovnjaki je potrdila, da ženske, ki veliko seksajo, izgledajo mnogo bolje od sovrstnic, ki seksajo bolj poredko ali sploh ne. Ampak, to pomeni, seks vsaj trikrat tedensko!

Manj bolezni srca
Orgazem spodbuja delovanje srca, pospešuje prekrvavitev organizma. Tisti pari, ki redno seksajo so torej v prednosti tudi tukaj. Več seksa, manj možnosti za srčno kap.

Strokovnjaki so tudi tokrat postregli z nizom pozitivnih ugotovitev. Ne preostane vam drugega, kot da ta večer rezervirate za … seks, seveda!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.