Arhiv odgovorov Zastavi vprašanje Kdo odgovarja
Išči po vprašanjih ostalih uporabnikov in odgovorih naših priznanih strokovnjakov.
Področje
Iskalni niz
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
4.1.2017
Odgovarja:

Dotik iz mladosti

Razšla sva se že zdavnaj in se nikoli več srečala. Imam in ljubim svojo družino, osrečujejo me vnuki, ampak jaz si že vse življenje želim in upam, da bi ga še enkrat videla. Kako naj se sprijaznim, da se to ne bo zgodilo?

Dotik iz mladosti comment arrow
Spoštovani,
naj vam namenim nekaj svojih misli in zaznav. Kot lahko začutim, vam je ljubezen iz mladosti pustila globok pečat. Res globok. In ga negujete že vse življenje. Daje vam energijo, voljo, daje vam moč za življenje, ki jo lahko uporabite vsepovsod in ki se je morda niti ne zavedate. Ta energija je v vas še kako živa. Kot sorodna duša, ki je ne morete zanikati, ki vas spremlja na daleč… Na drugi strani v vas nenehno tli neka žalost, nekaj neizpolnjenega, en delček, po katerem hrepenite in za katerega čutite, da bi vas izpopolnil, navdihnil, osrečil, če bi ga našli. In za to živite. Za to se trudite. Vsak dan. V tem hrepenenju in upanju, da ga boste morda nekoč znova srečali. Morda ima tudi on isto željo, iste misli in je zato ta energija tako zelo živa. Tema je še toliko bolj na mestu, če se v trenutnem odnosu ne počutite dovolj srečno, zadovoljno, zaželeno, ljubljeno. Morda vam sedanja družina, partner nudita varno zavetje in splošno sprejetost, ne pa tisto najglobljo radost, bližino ali razumevanje, po katerih hrepenite. Kolikor lahko vidim, vam ta tema v resnici pobere kar dosti energije (ostaja veliko neizgovorjenih tem) in se dejansko želite razbremeniti, zaključiti, se osvoboditi tega bremena. Bremena v smislu stalnega zanikanja, sprenevedanja, prikrivanja, predvsem sebi, in seveda posledično tudi drugim. To niste v resnici vi, ker v srcu čutite in mislite drugače, a se nenehno prilagajate, slepite. Na ta način izgubljate svojo moč. Ne živite v svoji resnici, ki vas vseskozi nagovarja.

Kako se sprijazniti s tem? Je to tisto, kar res želite? Ali ne? Kratko rečeno, se lahko sprijaznite z dokončno odločitvijo. Tako, da preprosto sprejmete, da vam je bila v življenju namenjena druga pot, drug partner, druga družina. Da to temo zaključite in se z njo pomirite. Da opazite vse dobro, kar vas trenutno obdaja, vse lepo, kar vas navdušuje v sedanjem življenju, da opazite prednosti, ljudi, dogodke in stvari, ki jih sicer ne bi imeli in doživeli. Da se bolj intenzivno, bolj zavestno posvetite temu, kar že živite, kar vas obdaja. Morda pa vas energija iz mladosti spremlja z nekim namenom. Izziv za vas je, kaj je tisto, kar si VI želite v življenju, o čem VI sanjate, kakšne so vaše želje, vaša vizija glede ljudi, situacij? Je to, kar živite, tisto, o čemer ste sanjali? Partnerski odnos, področja udejstvovanja, odnosi, dom? Vizualizirajte si vaše sanje in bodite pozorni na občutke, ki jih zaznate. Če vas določene predstave pomirijo, navdušijo, razveselijo, so prave. Tista pot je prava. Poglobite se vase, bolj zaupajte vase in v sebi poiščite odgovore. Pravo resnico v srcu že poznate, a vas vedno znova premagajo razne zunanje ovire, strahovi, prepričanja, zato odnehate, stopite korak nazaj. Če je treba, si napišite obširen spis: kakšno bi bilo moje življenje, če bi živela v svoji pravi resnici. In ga primerjajte s sedanjim življenjem. Želim vam, da najdete svoje odgovore in svojo pot, ki vas bo radostila. Vse dobro in obilo pogumnih korakov želim.

dr. Barbara K. Novak,
zakonska in družinska terapevtka
Prejšna stran
1
2
3
...
Naslednja stran
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.