5 razlogov za decembrski obisk Portoroža in Pirana

Aktualno > Dogodki | piše: TD Portorož | 8.12.2018
Prijetne temperature, vrhunska kulinarika, pravljični božično-novoletni sejmi in obilica dogodkov za vse okuse. Tudi pozimi je morje lahko romantično in privlačno.
Božično-novoletni sejmi vabijo v Portorož in Piran. (Foto: Turistično združenje Portorož)
Božično-novoletni sejmi vabijo v Portorož in Piran. (Foto: Turistično združenje Portorož)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Božično-novoletni sejmi za gurmane
Kakijeva pita, bobiči, fuži s tartufi, palačinke, domač pršut, potica, kuhano vino, čaj in druge dobrote bodo razvajale brbončice obiskovalcev na prazničnih stojnicah božično-novoletnega sejma Vse sladkosti življenja v parku hotela Kempinski Palace Portorož. Tudi idej za obdarovanje najbližjih ne bo manjkalo.

Od 15. decembra dalje se bo dogajanje s koncerti in otroškimi delavnicami razširilo tudi na portoroško ploščad, kjer bo na pokritem prizorišču vrata odprla gastronomska tržnica Feel & Taste. Tudi vedno romantični Piran bosta popestrila kar dva sejma, Tartinijeva Miklavževa in Tartinijeva novoletna tržnica. Drobne pozornosti za najdražje bodo obiskovalci lahko med 22. decembrom in 2. januarjem kupili tudi na božično-novoletni tržnici na Bernardinu.

Pravljično Ledeno kraljestvo ob morju
Od 15. decembra do 6. januarja bo na plaži in v parku pred LifeClass Hotels & Spa obiskovalce očaralo Ledeno kraljestvo z drsališčem in kepališčem. Otroci bodo rajali z Elzo, Mašo in medvedom, si ogledali otroške predstave in se ob sobotah kepali s pravim snegom! Božične stojnice s cimetovimi makroni, vročimi vaflji in drugimi dobrotami, koncerti na prostem in kulinarične delavnice pa bodo poskrbele za nepozaben december za vso družino.

Za otroke se bo v Portorožu in Piranu zvrstilo še veliko drugih dogodkov. Na božično-novoletnem sejmu v parku hotela Kempinski Palace Portorož jih bodo obiskali Miklavž, Miškolinček in Božiček. V Portorož prihajata tudi Muca copatarica in Coprnica Zofka skupaj z dedkom Mrazom. Na Tartinijevem trgu bodo med 27. in 30. decembrom potekale Novoletne predstave za otroke. Na pokritem prizorišču na portoroški ploščadi za najmlajše prirejajo tudi silvestrovanje z Damjano Golavšek.

Elegantni mehurčki

Že veste, s katero penino boste nazdravili novemu letu? Svojo najljubšo lahko ljubitelji mehurčkov izberete na 7. Festivalu penin. V glamurozni Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož se bo 26. decembra predstavilo več kot trideset slovenskih, hrvaških, italijanskih in avstrijskih peničarjev. Ljubitelji izbranih okusov se lahko prepustite kreacijam chefa Daniela Pauseja na gala večerji v najprestižnejši hotelski restavraciji Sophia. Dogajanje se bo zvečer razširilo tudi v veličasten park pred hotelom, ko bodo razglasili Naj penino Portoroža 2018, ozračje pa bodo ogreli simpatični mladeniči, tenoristi iz tria Eroika Aromatika. 

Z najljubšimi glasbenimi ritmi v novo leto
Portorož in Piran bosta zadnji mesec v letu v znamenju koncertov za vse okuse. Na odru ob Ledenem kraljestvu bodo za nepozabna glasbena doživetja med drugim poskrbeli Neisha, Magic Secret Disco s plesalkami, Lea Sirk in Natalija Verboten. V parku hotela Kempinski Palace Portorož se bo decembra zvrstilo kar dvajset brezplačnih jazz, rock, blues in pop koncertov. Na portoroški ploščadi bodo nastopili Jure Lesar, ZinGELCI z istrsko ljudsko glasbo, Langa & Mišo Kontrec in drugi. Ne zamudite tudi tradicionalnega božično-novoletnega koncerta Orkestra in Zbora Slovenske filharmonije in vrhunskega 3 Big band Orchestra z Nuško Drašček. Najdaljšo noč v letu bodo v Piranu preplesali s skupino Manouche in Slavkom Ivančićem. Prvi dan novega leta bo nebo nad portoroškim zalivom razsvetlil ognjemet, za dobro glasbeno vzdušje pa bo poskrbela Lea Sirk. 

Ste bolj zmrzljive sorte? Ob morju je zima prijaznejša
Ob morju je zima prijaznejša, zato je to idealna destinacija za vse zmrzljivčke. Kape, šali in rokavice so tudi v decembrskih dneh mnogokrat odveč, snega pa praktično ni. Najbolj pogumni se na prvi dan novega leta celo odločijo za Novoletni skok v morje. Brez skrbi, kasneje se lahko pogrejete v odličnih centrih dobrega počutja, kjer bodo poskrbeli za harmonijo vašega telesa in duha. Izkoristite naravne dejavnike, ki jih ponujajo bližnje soline. Zadihajte s polnimi pljuči v solni sobi, privoščite si savno z mediteranskimi zelišči, zaplavajte v bazenih z ogrevano morsko vodo ali se prepustite rokam izkušenih maserjev. In ko zaključite tretmaji, se lahko podate na sprehod po romantičnem Piranu in odlično kosilo z razgledom na morje.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...

Prostovoljska akcija: Dan za spremembe

Slovenska filantropija to soboto, 6. aprila 2024, organ...

Uredništvo MojaLeta vam želi lepe Velikonočne praznike

Velika noč je praznik veselja in upanja. Naj vam prines...

Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni – predstavitev programa

Slovenija se bo prihodnji mesec kot častna gostja preds...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.