KUHALNICA: Bonboni za boleče grlo

Imate boleče grlo ali se vas loteva kašelj? Če prisegate na domačo lekarno, lahko bonboni za boleče grlo nastanejo kar v vaši kuhinji.
Bonboni za boleče grlo (foto: OblizniPrste.si)
Bonboni za boleče grlo (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Zanje potrebujemo: kavno skodelico sladkorja, pol kavne skodelice vode, 1 žlico limoninega soka, 1 žlico medu, 1/4 čajne žličke mletih klinčkov, pol čajne žličke mletega ingverja, ščepec mletega cimeta, sladkor v prahu (za posip).

Eno kavno skodelico sladkorja in pol kavne skodelice vode segrevamo na nizki temperaturi. Dodamo eno žlico sveže stisnjenega limoninega soka in eno žlico medu. Če je le mogoče, uporabimo domači med.

Med segrevanjem ves čas mešamo, približno 5 minut. Nato dodamo četrt čajne žličke mletih klinčkov, pol čajne žličke mletega ingverja in ščepec mletega cimeta.

Segrevamo dalje na nizki temperaturi in vmes večkrat premešamo.

Približno po 10 minutah, se ta sladko – začimbna masa začne malenkost peniti, zato jo neprestano mešamo še 5 minut.

Odstavimo in malce ohladimo.

Med ohlajanjem pripravimo pekač s peki papirjem ter vrečico, s pomočjo katere bomo naredili bonbončke. Delno ohlajeno maso zlijemo v vrečico.

Pazimo, da ni masa pretopla, saj bi v tem primeru vrečica počila.

Na peki papir nabrizgamo majhne bonbončke, ki naj bodo narazen vsaj 2 cm. Namesto vrečke lahko uporabimo tudi žlico, vendar bomo tako težje oblikovali enake oblike.

Bonbone za boleče grlo potrosimo s sladkorjem v prahu, da se kasneje ne bodo zlepili skupaj ter jih ohladimo oz. posušimo v hladnem in suhem prostoru.

Fotografije postopka boste našli tukaj.
Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...

Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)

Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z na...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.