KUHALNICA: Bonboni za boleče grlo

Imate boleče grlo ali se vas loteva kašelj? Če prisegate na domačo lekarno, lahko bonboni za boleče grlo nastanejo kar v vaši kuhinji.
Bonboni za boleče grlo (foto: OblizniPrste.si)
Bonboni za boleče grlo (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Zanje potrebujemo: kavno skodelico sladkorja, pol kavne skodelice vode, 1 žlico limoninega soka, 1 žlico medu, 1/4 čajne žličke mletih klinčkov, pol čajne žličke mletega ingverja, ščepec mletega cimeta, sladkor v prahu (za posip).

Eno kavno skodelico sladkorja in pol kavne skodelice vode segrevamo na nizki temperaturi. Dodamo eno žlico sveže stisnjenega limoninega soka in eno žlico medu. Če je le mogoče, uporabimo domači med.

Med segrevanjem ves čas mešamo, približno 5 minut. Nato dodamo četrt čajne žličke mletih klinčkov, pol čajne žličke mletega ingverja in ščepec mletega cimeta.

Segrevamo dalje na nizki temperaturi in vmes večkrat premešamo.
 
Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Žajbelj na mleku za obolelo grlo

Približno po 10 minutah, se ta sladko – začimbna masa začne malenkost peniti, zato jo neprestano mešamo še 5 minut.

Odstavimo in malce ohladimo.

Med ohlajanjem pripravimo pekač s peki papirjem ter vrečico, s pomočjo katere bomo naredili bonbončke. Delno ohlajeno maso zlijemo v vrečico.

Pazimo, da ni masa pretopla, saj bi v tem primeru vrečica počila.

Na peki papir nabrizgamo majhne bonbončke, ki naj bodo narazen vsaj 2 cm. Namesto vrečke lahko uporabimo tudi žlico, vendar bomo tako težje oblikovali enake oblike.

Bonbone za boleče grlo potrosimo s sladkorjem v prahu, da se kasneje ne bodo zlepili skupaj ter jih ohladimo oz. posušimo v hladnem in suhem prostoru.

Fotografije postopka boste našli tukaj.
Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustva...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Enolončnica z domačo klobaso

Včasih, ko se naveličamo cvrtja, peke in obilnih obroko...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Kje je najboljše živeti po upokojitvi? Spoznajte 5 top držav

Razmišljate, da bi svoja zlata leta preživeli v tuji de...

KUHALNICA: Enostavni čokoladno orehovi polžki

Čokoladno – orehovi polžki na hitro so preprosti sladki...

Fala Slonček išče zmagovalni recept za kruh

V soboto, 15. novembra, bo v Ljubljani omamno dišalo po...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.