Ali ste vedeli, da je to živilo tako zdravilno?

Moje zdravje > Alternativa | piše: K. Z. | 20.6.2017
Vsi ga imamo doma, pa se mnogokrat sploh ne zavedamo, da je tako zelo zdravilno. To živilo vam lahko spremeni življenje.
Jabolčni kis in med sta odlični živili, ki krepita zdravje. (foto: freeimages.com)
Jabolčni kis in med sta odlični živili, ki krepita zdravje. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
To je jabolčni kis. A ne vsak. Zelo pomembno je, da izberete kvalitetni jabolčni kis. Tak je zelo zdravilen, to so vedeli že naši predniki. Ti so ga znali uporabljati. Danes pa je žal že skoraj utonil v pozabo, uporabljamo ga le še pri pripravi solate, kar pa je škoda.

Kako lahko uporabimo jabolčni kis?
Če želite shujšati, vam bo jabolčni kis v veliko pomoč, to živilo namreč pospešeno topi odvečno maščobo. Vsako jutro si v kozarec tople vode zamešajte dve žlički medu in dve žlički jabolčnega kisa. Dobro premešajte in na tešče popijte. to počnite vsako jutro in vztrajajte.

Če imate težave s kožo, zmešajte dve žlički kisa v decilitru vode in spirajte obraz.

Če vas bolijo sklepi, zmešajte jabolčni kis v enakem razmerju z vodo, dajte ga na gazo in položite na boleče sklepe. Postite pol ure. Ponavljajte.

Če vas bolijo mišice, križ, hrbtenica, kolena, masirajte obolela mesta z mešanico kisa in medu. Zmešajte ju skupaj v enakem razmerju in nežno masirajte vsak dan po 10 minut.
Če imate razširjene vene, nanesite nanje večkrat na dan nekaj jabolčnega kisa.

Če vas pogosto boli glava, vam bo pomagal ta napitek: zmešajte dve žlički medu in dve žlički jabolčnega kisa. Dolijte v kozarec vodo in popijte. bolečine bodo hitro izginile.

Če vas boli grlo, dajte žlico jabolčnega kisa v deciliter tople vode in s takšno mešanico spirajte grlo (grgrajte) večkrat na dan.

Če imate previsok krvni tlak, vsak dan popijte dve žlički kisa.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Strokovnjakinja za prehrano razkrila, kako najlažje shujšamo

V prispevku boste našli nasvete strokovnjakinje, ki vam...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...

Iz Jožičine kuhinje: Zdravilni napitki iz kopriv

Tokrat je Jožica Ostrožnik Iz Jožičine kuhinje pripravi...

Le nekaj minut in boleča hrbtenica bo preteklost!

Če imate tudi vi težave z bolečinami v križu, hrbtenici...

Tudi vi perete perilo pri 30 stopinjah? Preberite, zakaj to ni najbolje

Ali tudi vi največkrat pisano perilo perete na 30 ali n...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Zakaj pride do prezgodnjega izliva in kako si pomagati (po ajurvedi)?

Prezgodnjo ejakulacijo prvenstveno povzroča poslabšana ...

8 odličnih nasvetov, ki vsakodnevno razstrupljajo vaše telo

Strupeni toksini so povsod. Če jih je v našemu telesu v...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.