Kar naprej se piše in govori o tem, iz kako škodljivih sestavin je narejena določena hrana. O pijači pa se največkrat piše le, da vsebuje preveč sladkorja. Ampak, to je očitno še najmanjša težava, so zapisali v tujem mediju.
Pivo
Nekateri proizvajalci piva dodajajo vanj ribje lepilo, ki je narejeno iz posušenih mehurjev rib. Pomagajo pa proti motnosti piva.
Gazirana pijača v restavracijah s hitro hrano
Študija je pokazala, da je kar v 48 odstotkih gaziranih pijačah s hitro hrano prisotna bakterija, ki se nahaja v fekalijah.
Rastlinsko mleko
Rastlinsko mleko (riževo, sojino) je zadnje čase pravi modni hit. Žal pa temu produktu največkrat dodajajo še aditiv iz rdečih alg, ki mleko zgosti. Ta pa naj bi povzročal nastanek čirov in tumorjev. V Evropi je ta aditiv prepovedan, v ZDA pa dovoljen.
Vino
Vino, ki ga narejeno iz strojno obranega grozdja, vsebuje še marsikaj drugega, kakor grozdne jagode. V velikih prešah so tudi ose, čebele, muhe, pajki in ostale žuželke. Žal pa zraven zmeljejo tudi razne glodavce, kot so miši, ki imajo svoj dom na trti. Proizvajalci na embalažo zapišejo vse te »stranske« dodatke kot »sestavine, ki niso grozdje«.