Dobro je vedeti: Tako boste izbrali najslajšo lubenico

Velike in sočne lubenice sladkajo in odžejajo naše poletne dni. A kako vedeti, katera je sladka in ravno prav zrela? Preberite.
	Zrela lubenica je težka. (foto: Freepik.com)
Zrela lubenica je težka. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ko boste kupovali lubenico, upoštevajte nekaj praktičnih nasvetov, s katerimi zagotovo ne boste zgrešili in boste domov odnesli ravno prav svežo in sladko.

Lubenice pač ne moremo odpreti, največkrat kupimo celo in dokler je doma ne zarežemo, ne vemo, kaj se skriva v njeni notranjosti, saj debela površina na prvi pogled ne razkriva, ali je lubenica preveč ali premalo zrela. Če pa poznate nekaj trikov, lahko brez težav izberete pravo.

Lubenica, ki zraste na zemlji, ima eno stran bolj belo, rumenkasto ali svetlo zeleno. To je stran, ki se je dotikala zemlje in na katero sonce ni svetilo. To je dokaz, da lubenica ni umetno gojena.

Tudi črte, ki jih lubenica ima, razkrivajo veliko. Če so te svetle, pomeni, da je vsebina lubenice zrela.

Prav tako posvetite pozornost peclju. Če je le ta zvit, je lubenica zrela.
Težka lubenica sporoča, da je v njej veliko vode, kar pomeni, da je sočna. Ko boste po njej potrkali in zaslišali zvok, podoben odpiranju buteljčnega vina, boste vedeli, da je sladka.

PREBERITE TUDI: Ali veste: Katera živila pomagajo pri hujšanju in ali mednje spada lubenica?

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Bolečine v kolku – 5 najpogostejših diagnoz

Kolčni sklep je zaradi svoje funkcije, ki nam omogoča g...

HandyCure - revolucionarna naprava, ki lajša bolečine in proces celjenja

HandyCure je inovativna prenosna naprava za terapijo, ...

Kako ublažiti pogosta vaginalna vnetja ob in po menopavzi?

Med menopavzo se pri ženski pojavijo fizične in psihičn...

RECEPT: Domača marmelada iz gozdnih jagod

Za pripravo božanske domače marmelade iz gozdnih jagod,...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (20.5 - 26.5. 2024)?

S Soncem v dvojčkih prehajate v teden, ki vam obljublja...

Maj je mesec čebel: Mestna občina Ljubljana pripravlja pester izobraževalni program

V Ljubljani veliko pozornosti namenjajo skrbi za čebele...

Kako je razporejena višina pokojnin?

Povprečna starostna pokojnina ljudi, ki se sedaj upokoj...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

6 živil, ki znižujejo slab holesterol

Holesterol je nujno potrebna snov za telo. Lahko je dob...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Shujšajte z Ornish dieto. Pomaga pri kroničnih boleznih, holesterolu, zaustavlja staranje

Študije kažejo, da z njo lahko enostavno shujšate in na...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (13.5 - 19.5. 2024)?

Pričakujete lahko, da boste čutili navdih, da se upočas...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.