Dobro je vedeti: Tako boste izbrali najslajšo lubenico

Velike in sočne lubenice sladkajo in odžejajo naše poletne dni. A kako vedeti, katera je sladka in ravno prav zrela? Preberite.
	Zrela lubenica je težka. (foto: Freepik.com)
Zrela lubenica je težka. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ko boste kupovali lubenico, upoštevajte nekaj praktičnih nasvetov, s katerimi zagotovo ne boste zgrešili in boste domov odnesli ravno prav svežo in sladko.

Lubenice pač ne moremo odpreti, največkrat kupimo celo in dokler je doma ne zarežemo, ne vemo, kaj se skriva v njeni notranjosti, saj debela površina na prvi pogled ne razkriva, ali je lubenica preveč ali premalo zrela. Če pa poznate nekaj trikov, lahko brez težav izberete pravo.

Lubenica, ki zraste na zemlji, ima eno stran bolj belo, rumenkasto ali svetlo zeleno. To je stran, ki se je dotikala zemlje in na katero sonce ni svetilo. To je dokaz, da lubenica ni umetno gojena.

Tudi črte, ki jih lubenica ima, razkrivajo veliko. Če so te svetle, pomeni, da je vsebina lubenice zrela.

Prav tako posvetite pozornost peclju. Če je le ta zvit, je lubenica zrela.
Težka lubenica sporoča, da je v njej veliko vode, kar pomeni, da je sočna. Ko boste po njej potrkali in zaslišali zvok, podoben odpiranju buteljčnega vina, boste vedeli, da je sladka.

PREBERITE TUDI: Ali veste: Katera živila pomagajo pri hujšanju in ali mednje spada lubenica?

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

7 pravil zdravega in srečnega staranja

Tudi starost je lahko čudovit in nezamenljiv del življe...

Razkritje: Oblika penisa je pomembnejša od velikosti!

Po daoistični filozofiji za najboljšo obliko penisa vel...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Trik, s katerim bo perilo spet snežne belo!

Pozabite na kemikalije in na belilo za perilo. Popolnom...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

10 znakov, ki kažejo, da vas oseba izkorišča

Nihče ne želi biti v odnosu izkoriščen – izkoriščanje n...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kako shraniti posamezno sadje in zelenjavo, da bodo zdržali čim dlje?

Sadje in zelenjava najlepše dišita takrat, ko ju prines...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.