Dobro je vedeti: Tako boste izbrali najslajšo lubenico

Velike in sočne lubenice sladkajo in odžejajo naše poletne dni. A kako vedeti, katera je sladka in ravno prav zrela? Preberite.
	Zrela lubenica je težka. (foto: Freepik.com)
Zrela lubenica je težka. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ko boste kupovali lubenico, upoštevajte nekaj praktičnih nasvetov, s katerimi zagotovo ne boste zgrešili in boste domov odnesli ravno prav svežo in sladko.

Lubenice pač ne moremo odpreti, največkrat kupimo celo in dokler je doma ne zarežemo, ne vemo, kaj se skriva v njeni notranjosti, saj debela površina na prvi pogled ne razkriva, ali je lubenica preveč ali premalo zrela. Če pa poznate nekaj trikov, lahko brez težav izberete pravo.

Lubenica, ki zraste na zemlji, ima eno stran bolj belo, rumenkasto ali svetlo zeleno. To je stran, ki se je dotikala zemlje in na katero sonce ni svetilo. To je dokaz, da lubenica ni umetno gojena.

Tudi črte, ki jih lubenica ima, razkrivajo veliko. Če so te svetle, pomeni, da je vsebina lubenice zrela.

Prav tako posvetite pozornost peclju. Če je le ta zvit, je lubenica zrela.
Težka lubenica sporoča, da je v njej veliko vode, kar pomeni, da je sočna. Ko boste po njej potrkali in zaslišali zvok, podoben odpiranju buteljčnega vina, boste vedeli, da je sladka.

PREBERITE TUDI: Ali veste: Katera živila pomagajo pri hujšanju in ali mednje spada lubenica?

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Samo ta organ okrepite in razstrupite, pa bodo bolezni izginile!

Če so vaše ledvice zdrave, če delujejo dobro, potem je ...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Praznično obdarovanje: Podarite čas, ne denarja!

December je zaživel. V otroških glavah je polno želja, ...

Naredite sami: Šampon za lase

Sami lahko naredite zelo učinkovit šampon za lase, ki j...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Pomivalni stroj: Vzroki, zaradi katerih posoda ni dobro pomita

Vzrokov, da pomivalni stroj ne pomije dobro posode, je ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Naravni pripravek, ki zares odpravlja madeže in starostne pege!

Poznali in znali so ga uporabljati že stari Rimljani in...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična zvezda: Kako izbrati kakovostno in zdravo rastlino?

Upoštevajte teh nekaj nasvetov, pa boste letos zagotovo...

5 nasvetov, kako odmašiti nos in očistiti sinuse

Imate težave z zamašenimi sinusi in nosom? Kako si lahk...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.