V tinkture gre običajno tudi alkohol, vendar je jabolčni kis prav tako dovolj močan in zdravilen. A uporabiti morate organski jabolčni kis, le takšen ni toksičen in razkisa telo. Poleg tega pa krepi črevesje, uravnava prebavo, uničuje nevarne glivice in bakterije, je odličen priobiotik. Prav tako pomaga zniževati nevarni holesterol, telesu vrača energijo, krepi imunski sistem. Vse to in še več lahko dosežete z naravno tinkturo, ki je zelo močan naravni antibiotik.
Za pripravo boste potrebovali zelo pekoč čili, eno glavico česna, glavico rdeče čebule, ingver, koren hrena in nerafiniran organski jabolčni kis.
V velik kozarec dajte očiščeno in sesekljano zelenjavo. Nato zalijte do vrha z jabolčnim kisom. Pokrijte in pustite na temnem šest tednov. Vsak dan dobro premešajte. Dlje časa, ko boste tinkturo pustili, močnejša bo.
Ko je narejena, precedite in shranite tekočino v steklenico. Hranite na temnem in hladnem mestu. Tinkturo lahko uporabljate za več namenov, z njo boste okrepili celo telo, krepili boste srce, znižali nevarni holesterol, izboljšali prebavo, imunsko odpornost, se zaščitili pred boleznimi.
Vsak dan lahko popijete 20 do 30 ml takšnega pripravka, kadar koli tekom dneva. Ker je zelo pekoče, zmešajte z vodo in popijte.