Enostavno in hitro do ravnega trebuha

Aktualno > Zanimivosti | piše: M. L. | 13.1.2014
Povsem preprosto se lahko znebite neprijetne napihnjenosti trebuha in z malo truda dosežete, da bo vaš trebuh bolj raven. Preberite si nekaj nasvetov!
Tudi preveč ogljikovih hidratov lahko povzroči napihnjenost. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Tudi preveč ogljikovih hidratov lahko povzroči napihnjenost. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ogljikovi hidrati
Če uživate preveč ogljikovih hidratov, se ti kopičijo v maščobnih oblogah, ki tako rade pristanejo prav na trebuhu. Povrhu vsega pa povzročajo tudi napihnjenost. Ogljikove hidrate potrebujete za energijo, ne potrebujete pa jih veliko. Zmanjšajte dnevni vnos in jih nadomestite z beljakovinami.

Sol
Hrana, ki vsebuje veliko soli, veže nase vodo. To pa povzroča občutek napihnjenosti. Pri kuhanju uporabljajte manj soli in pijte zadosti nesladkane tekočine.

Zelenjava, ki povzroča napihnjenost
Nekatere vrste zelenjava povzroča napihnjenost. Mednje sodijo fižol in grah v zrnju, zelje, cvetača, paprika, brstični ohrovt. Nekatera od naštetih živil lahko delujejo na vas tako, da povzročajo občutek napihnjenosti in ustvarjajo vetrove, druga ne. Sami najbolje veste, katera zelenjava pri vas povzroča te neugodne občutke in jo jejte v manjših količinah.

Gazirane pijače
Tudi gazirane pijače povzročajo napihnjenost in vetrove. Izogibajte se jih.

Začimbe
Tudi nekatere ostre in močne začimbe lahko povzročajo napihnjenost. Pozitivno pa delujejo koper, bazilika, žajbelj, meta, rožmarin, kari in limonin sok.

Sami najbolje poznate svoje telo in veste, katera živila vam povzročajo črevesne težave. Če jih boste uživali v manjših količinah, bo kmalu viden tudi rezultat. Odpravili boste napihnjenost in vetrove, s tem pa bo tudi vaš trebuh postal bolj raven.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Znano je, kdo prejme Mojaleta darila!

Tudi za novembrski darilni paket je bilo veliko zaniman...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Trzate v spanju? To je vzrok!

Se tudi vam dogaja, da medtem ko spite, trzate? Vam trz...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Odličen spanec: Zvečer naredite te preproste telesne vaje

Pred spanjem se zibljite sem ter tja, vse počnite počaa...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (15. - 21. 12. 2025)?

Sonce se bo skozi teden nahajalo v znamenju strelca, na...

Življenje v skladu z dušo: 6 nasvetov

Preverite, kako se ponovno povezati s svojo dušo in ji ...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.