Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki mu do sedaj ni uspela nobena okrogla lepotica. Dela je minimalno....Pa dober tek!
Jogurtova tortica iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Jogurtova tortica iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Izbrala sem naslednje sestavine:
7 dcl sadnega jogurta z okusom borovnice ( okus lahko zberete po svoji želji)
8 dkg sladkorja
1 vanili sladkor
2 žlici iztisnjenega soka limone
2 vrečki želatine (20 gr), ali 12 listov želatine
1/2 l sladke smetane za stepanje
2 kremfixa (trdilec smetane)
1 oblat za torte premera 28 cm (ki sem ga tokrat kupila)
acetatna folija za rob, ki jo nabavite v cvetličarni, dolžine 58 cm in širine (višine) 5 cm (upam, da sem ime prav napisala)

Izdelava po naslednjem postopku:
Na tortni podstavek položite oblat, in ga obdajte s folijo, ki jo na stičišču spnete z dvema sponkama (spodaj in zgoraj). Folija se naj lepo prilega biskvitu. Biskvit navlažite po svojem okusu, a ne več kot s 4 žlicami tekočine (prosim ubogajte me!!).

PREBERITE TUDI: Češnjev zavitek

Priprava nadeva:
Želatino namočite po navodilu in počakajte 10 minut. V večji skledi zmešajte z žlico jogurt, sladkor, vanili sladkor in sok limone.
Namočeno želatino segrejte, ne sme pa zavreti in ne pozabite mešati med segrevanjem. Prilijte jo k jogurtovi masi, premešajte, da se pravilno porazdeli. Posebej stepite sladko smetano,v sredini stepanja dodajte kremfix. Stepeno smetano dodajte prav tako v jogurtovo maso.
Vse sestavine s šibo nežno povežite v nadev. Z njim prelijte oblat,natančno poravnajte površino in za 4 ure postavite jogurtovo tortico v hladilnik. Ko je tortica ohlajena, previdno odstranite folijo.
Dekoracija po lastnem navdihu.

PRIPIS:

Če želite domači biskvit, izvolite recepturo za model premera 28 cm:
3 cela jajca
9 dkg sladkorja
10 dkg moke

Stepite jajca s sladkorjem v fino penasto zmes, nanjo presejte moko in rahlo ročno povežite. Biskvit specite na 180 stopinjah v navadni pečici / 15 minut.

Iz Jožičine kuhinje vam želim prijetno osvežitev.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Težko se upreš okusu metinega sirupa, ki te prijetno od...

Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Ko nimam nič sladkega, me rešijo ladjice. Iz shrambe pr...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeve polpete

Poznate tisti rek, ki pravi, da ima "butasti" kmet vedn...

Iz Jožičine kuhinje: Bombetke

Slastne domače bombetke iz Jožičine kuhinje. Poskusite!...

Festival nabiralništva v Sloveniji

Nabiralništvo je pestro. Je ljubeče do narave. Pa kljub...

RECEPTI: 3 slastne jedi iz špargljev

Če ste ljubitelj špargljev, potem enostavno morate posk...

Iz Jožičine kuhinje: Party trikotniki

Pričakujete obisk? Otroci praznujejo rojstni dan? Ali p...

Iz Jožičine kuhinje: Marelična rolada št.2 ali obrni me (podeželska sladica)

Zelo zelo slastna rolada, ki jo enostavno morate poskus...

Kako pripraviti domače vlečeno testo (Iz Jožičine kuhinje)?

Jožica razkriva, kako pripraviti odlično domače vlečeno...

Iz Jožičine kuhinje: Pečene banane v listnatem testu s sladoledom

Le kdo se nebi posladkal s pečenimi bananami v maslenem...

Letošnja zmagovalka med poticami je makova potica

Strokovna žirija je morala tudi to leto izmed najboljši...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.