Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki mu do sedaj ni uspela nobena okrogla lepotica. Dela je minimalno....Pa dober tek!
Jogurtova tortica iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Jogurtova tortica iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Izbrala sem naslednje sestavine:
7 dcl sadnega jogurta z okusom borovnice ( okus lahko zberete po svoji želji)
8 dkg sladkorja
1 vanili sladkor
2 žlici iztisnjenega soka limone
2 vrečki želatine (20 gr), ali 12 listov želatine
1/2 l sladke smetane za stepanje
2 kremfixa (trdilec smetane)
1 oblat za torte premera 28 cm (ki sem ga tokrat kupila)
acetatna folija za rob, ki jo nabavite v cvetličarni, dolžine 58 cm in širine (višine) 5 cm (upam, da sem ime prav napisala)

Izdelava po naslednjem postopku:
Na tortni podstavek položite oblat, in ga obdajte s folijo, ki jo na stičišču spnete z dvema sponkama (spodaj in zgoraj). Folija se naj lepo prilega biskvitu. Biskvit navlažite po svojem okusu, a ne več kot s 4 žlicami tekočine (prosim ubogajte me!!).

Preberite tudi: Češnjev zavitek

Priprava nadeva:
Želatino namočite po navodilu in počakajte 10 minut. V večji skledi zmešajte z žlico jogurt, sladkor, vanili sladkor in sok limone.
Namočeno želatino segrejte, ne sme pa zavreti in ne pozabite mešati med segrevanjem. Prilijte jo k jogurtovi masi, premešajte, da se pravilno porazdeli. Posebej stepite sladko smetano,v sredini stepanja dodajte kremfix. Stepeno smetano dodajte prav tako v jogurtovo maso.
Vse sestavine s šibo nežno povežite v nadev. Z njim prelijte oblat,natančno poravnajte površino in za 4 ure postavite jogurtovo tortico v hladilnik. Ko je tortica ohlajena, previdno odstranite folijo.
Dekoracija po lastnem navdihu.

PRIPIS:

Če želite domači biskvit, izvolite recepturo za model premera 28 cm:
3 cela jajca
9 dkg sladkorja
10 dkg moke

Stepite jajca s sladkorjem v fino penasto zmes, nanjo presejte moko in rahlo ročno povežite. Biskvit specite na 180 stopinjah v navadni pečici / 15 minut.

Iz Jožičine kuhinje vam želim prijetno osvežitev.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Poletna nega kože: 4 domače maske za obraz

Poleti moramo biti še posebej pozorni, da koži zagotovi...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.