Festival čilija in pekoče kuhinje

Aktualno > Dogodki | piše: Občina Izola | 28.9.2017
V soboto, 30. septembra, se v Izolo že tretje leto zapored vrača festival čilija in pekoče kuhinje – Čiliada.
Vabljeni v Izolo na Čiliado.
Vabljeni v Izolo na Čiliado.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Organizator, Gorki chili, skupaj s podporo Društva Izolani ter Centra za kulturo, šport in prireditve Izola, pod medijskim pokroviteljstvom Radia Capris, ponovno pripravlja pester enodnevni dogodek za ljubitelje pekočih okusov.

Čiliada – festival čilija in pekoče kuhinje se bo letos odvila na Manzilijevem trgu in v Ljubljanski ulici. Pestro bo vse od 11. pa do 23. ure. Kulinarično dogajanje bo zajemalo predstavitev oziroma prodajo proizvodov iz čilija. S svojimi bogato obloženimi stojnicami se bo predstavilo približno 20 pridelovalcev čilija in proizvajalcev pekočih proizvodov z vseh koncev Slovenije.

V popoldanskih urah se bo vzporedno odvijalo tekmovanje v kuhanju pekočih specialitet – COOK OFF na katerem bodo sodelovali amaterski kuharji različnih nacionalnosti. Jedi pa bodo seveda na pokušino obiskovalcem. Da boste imeli s čim okušati pekoče omake, bo poskrbela tudi ekipa Gorki chili s pripravo slastnih burgerjev, žejo pa bodo gasili mikropivovarji (San Nicolo', Beerkinka in TANKR) ter Venka Vojo s svojimi zanimivimi zvarki. Ob 18. uri bo sledila podelitev nagrad in prijetno druženje.

V soboto vabimo tudi k obisku domače tržnice – Ruba sz moje njive, ki je letos prvič obratovala dva dni v tednu. Izdelke lokalnih kmetov je bilo mogoče kupovati vsako sredo in soboto dopoldne na že znani lokaciji, v Drevoredu 1. maja.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Prihaja 27. Slovenski festival vin!

V Cankarjev dom ponovno prihaja tradicionalen dogodek, ...

Simbolična pogreba Neishe in Marka Verdeva odprla razpravo o minljivosti

V Ljubljani je Slovensko društvo Hospic ob 30-letnici d...

Za nami je že 24. Festival za 3. življenjsko obdobje - ste ga obiskali tudi vi?

Festival za tretje življenjsko obdobje je tudi letos na...

»Dolgotrajna oskrba v praksi: sistem se gradi, človek pa ne sme ostati spregledan«

Kako se dolgotrajna oskrba udejanja v resničnem življen...

Janko Kozel (zgodba o presaditvi srca): "Zavedal sem se, da je smrt zelo blizu."

"Bolj ljubim življenje, vsak dan znova, vsak dan je zam...

1. december: dan, ko oskrba postane pravica – a sistem še ni pripravljen

Slovenija vstopa v novo obdobje dolgotrajne oskrbe. Ref...

Iz Jožičine kuhinje: Ohrovtova enolončnica

Ohrovtova enolončnica je okusna in enostavna jesenska j...

Ko mošt vino postane, alkohol telo objame

V dnevih, ko se letošnja trgatev grozdja spremeni v vin...

Proti prehladom: 4 najmočnejši naravni antibiotiki in dokazi, zakaj delujejo

Spoznajte 4 najmočnejše naravne antibiotike, ki nam jih...

KUHALNICA: Okusen veganski namaz

Zelo rada imam mlečno zelenjavne namaze, vendar ker se ...

Kako se znebiti znojnih madežev na oblačilih?

Predstavljamo vam pet učinkovitih trikov, s katerimi se...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.