Izdelajte naravni detergent za perilo

Naravni detergent za perilo lahko izdelate sami. S tem boste prihranili nekaj denarja in pomagali varovati okolje, saj boste prali z naravnimi sestavinami. Priprava detergenta je povsem enostavna. Preberite si navodila.
Izdelajte naravni detergent za perilo. (foto: Melani Kovač)
Izdelajte naravni detergent za perilo. (foto: Melani Kovač)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če doma izdelujete mila, potem jih, ko postanejo majhna, premajhna za umivanje rok, nikar ne zavrzite, shranite jih, iz njih boste pripravili detergent za perilo. Če pa mila ne izdelujete doma, potem za pripravo detergenta potrebujete marsejsko milo, ki ga lahko kupite v trgovini z zdravo prehrano.

Za domači detergent za pranje perila potrebujete pest mila (ki ste ga izdelali sami) ali marsejsko milo, približno tri litre vroče vode, dve žlici sode bikarbone in po želji še skodelico kisa.
 
Preberite tudi: Dobre navade, ki odpravijo neprijetne težave

Za izdelavo potrebujete še velik lonec, da segrejete do tri litre vode, sama včasih uporabim kar dva lonca. Vode ni potrebno zavreti, glavno da je dovolj vroča, da se milo raztopi. Medtem ko se voda greje, nasekljajte majhna mila na še manjše koščke ali jih naribajte. Počasi dodajte koščke mila v vročo vodo in mešajte, dokler se vsi ne raztopijo. Na tem mestu ponavadi lonec vzamem s štedilnika in nato dodam sodo bikarbono. Dodajte sodo bikarbono in jo dobro vmešajte. Pustite, da se vse skupaj ohladi na sobno temperaturo. Ko se ohladi, lahko dodate kis, da bo perilo mehkejše. Poskusite narediti detergent z in brez kisa ter ugotovite, kateri vam bolj ustreza. Dodate lahko tudi eterična olja, da bo perilo prijetneje dišalo, vendar doma narejena mila dišijo tako prijetno, da večinoma sploh ne dodajam eteričnih olj. Nalijte “novi” naravni in seveda okolju prijazen detergent v kakšno staro embalažo pralnih detergentov …

Še več boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Preberite, zakaj po 50. letu starosti ne bi smeli jesti kruha

Strokovnjaki pravijo, da ljudje, ki dopolnijo 50 let, n...

Kako prepoznate energijskega vampirja? Je v vaši bližini?

Ste čustveno izčrpani po pogovoru s prijateljem, sodela...

Kako pozimi prezračevati brez izgube toplote – praktični nasveti za vsak dom

Ko se temperature spustijo in ogrevanje deluje na polno...

SEDEČA JOGA: 5 vaj, ki izboljšujejo gibljivost, ravnotežje in okrepijo moč

Sedeča joga ali joga na stolu je ena izmed tistih oblik...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Naravno čistilo z vonjem po cimetu

Predstavljajte si, da čistite po stanovanju, za sabo pa...

Naredite sami: Domače milo iz medu in ovsa

Dišeče in zdravilno milo lahko zelo hitro pripravite tu...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Preprosti in naravni nasveti, ki odpravljajo prhljaj

Prhljaj nastane zaradi stresa, zaradi pomanjkanja nekat...

Neverjetno zdravilna: dovolj je en kozarec na tešče

Sestava tega zdravilnega napitka je podobna naši krvni ...

Imate tudi vi takšno lončnico? Ste vedeli, da odpravlja stres in strupene toksine?

Če imate tudi vi zelo radi sobne rastline, potem je zag...

Iz raziskave: Multivitamini so ključ do boljšega spomina in kognitivnih sposobnosti

Tako kaže najnovejša raziskava, s katero ugotavljajo, d...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.