Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 11.12. do 17.12. (piše priznana astrologinja)

Moj čas > Moje minutke | piše: Irena Dolar | 10.12.2023
Ta predbožični teden dni bo astrološko zelo zanimiv, potovali bomo proti mlaju in obratu Merkurja v retrogradno smer. Zato... Če smo že pri nakupih, za tiste večje in dražje nakupe poskrbite do srede, do obrata Merkurja. Prav tako odstranite zakrnele vzorce, vrnite denar, ali sposojene stvari in odstranite ljudi, ki vam škodujejo iz svojega življenja. 
V tednu pred nami se Merkur zopet obrača... (Foto: Freepik.com)
V tednu pred nami se Merkur zopet obrača... (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Luna bo vse do srede v upadajoči fazi, nas spominjala, kako je vitalna energija pomembna, opozorila bo na čas, ko se je potrebno tudi spočiti, ne samo hiteti po nakupih in opravkih. Če smo že pri nakupih, za tiste večje in dražje nakupe poskrbite do srede, do obrata Merkurja.

PONEDELJEK: dopoldne z Luno v škorpijonu bo spodbujalo dobro, osredotočeno in zbrano delo, popoldanski čas z Luno v strelcu, pa kliče k sprostitvi ter zabavi. Merkur v sekstilu z Venero je odlična ustvarjalna energija, za ustvarjanje kompromisov, neka pozitivna kreativna energija, ki nam pomaga, kaj dobrega napisati, objaviti, povedati ali se zabavati.

TOREK bo dan pred mlajem, Luna v strelcu bo našla Marsa in skupaj bosta dobra motivacija. Zaključimo vse, kar mora biti narejeno.

V noči na SREDO ob 00:31 uri se bo Luna zlila s Soncem na 20* strelca in imeli bomo mlaj. Strelčeve energije bodo delovale kot balzam optimizma, še posebej po zadnji polni Luni v dvojčkih, ki je bila 27. novembra. Polna Luna nam je prinesla dva težja T-kvadrata s poudarkoma na Saturnu in Plutonu, ki sta najmočnejša arhetipa nespornih sprememb.

Resničnost, ki nam jo predstavlja Saturn in igre moči, ali pomanjkanje le-te, ki nam jo prinaša Pluton, se moramo naučiti prebaviti, če želimo kar najbolje izkoristiti njune nauke. Vse prej kot enostavno za vse nas.

Vseeno pa mlaj v strelcu predstavlja resno vabilo, da v tem zadnjem mesecu, v tem letu življenje jemljemo veliko bolj »filozofsko« in smo pozorni na hrepenenje duše, namesto da se osredotočamo le na telo, delo in materialne stvari. Tudi Mars v strelcu, ki vztrajno lovi Luno in Sonce, tvori veličasten trigon s Kironom v ovnu, z inteligentnim in modrim kentavrom, ki nam daje toliko dobrih nasvetov, zlasti o tem, kako ostati zdrav, fizično in psihično odporen.

Na dan mlaja se bo Merkur ustavil na 8* kozoroga in vse do nekje 3. januarja 2024 bo retrograden. Na tej svoji retrogradni poti se bo vmes zopet vrnil v strelca, to bo 23. decembra.

Retrogradni Merkur v strelcu nakazuje bolj filozofsko vizijo življenja v vseh pomenih besede in nas spodbuja k iskanju lastnih odgovorov v iskanju smisla vsakdana, nečesa, kar osmišlja naše življenje. Živeti samo zato, ker smo se rodili, ker dihamo zrak, ker jemo, skrbimo za naraščaj in delamo, ni zgodba o strelcu, ki obstaja v nenehnem iskanju svoje notranje resnice. Tam, kjer te stopinje retrogradnosti Merkurja padejo v naši natalni karti, torej med 22* strelca in 8* kozoroga, bomo morali nekaj pregledati. Morda to, kar zaznamo ponovimo, popravimo, resetiramo.

V ČETRTEK bo Luna že v kozorogu, s samimi dobrimi aspekti. Jupiter vnaša razvoj, vizijo, prinaša dobre vrednote in poslovno ekspanzijo. Luna bo udarila ob Merkurja, zakaj bo to ugodno?

Zaključite z bilanco podjetja, prevetrite poslovanje, dokumente, pospravite predale, omare, nakopičene zadeve odstranite, kar ne potrebujete zavrzite, srečajte ali pokličite stare prijatelje, obudite odnose, prijateljstvo. Opravljajte izpite, dokončajte naloge, nadaljujte z dieto, preberite knjigo do konca, popravite  svoje napake, nerešene težave, obudite stare  projekte, delajte na sebi in svoji osebni rasti. Odstranite zakrnele vzorce, vrnite denar, ali sposojene stvari in odstranite ljudi, ki vam škodujejo iz svojega življenja. 

Še bi lahko naštevala, vsak naj zase razmisli, kje potrebuje »metlo«, da pomete stran od sebe nepotrebno. Predvsem pa bodite bolj potrpežljivi in če se zgodi pomota ali napaka, ne odreagirajte preveč resno ali celo jezno. Dogajale se pa bodo, slej ko prej.

Naj bo retrogradnost Merkurja nekaj kar vam bo koristilo, predvsem delajte na sebi, na svojem dojemanju  in osebni rasti. Luna z Venero pa bo aspekt prijetnega z koristnim.

PETEK bo dan Lune v kozorogu, ne moremo mimo vpliva Plutona, ki že kaže svoje manipulacije.

Zgodbe Plutona niso jagodni ali čokoladni bonbon, niti sprehod po parku ali kepanje v snegu. Resničnost, ki nam jo predstavlja Pluton je velika. Je globoka in daljnosežna preobrazba, lahko pa je zelo destruktivna lekcija. Tega bo v letu 2024 zelo veliko, predvsem bo deloval na celotno sedanjo generacijo, ki bo rojena s Plutonom v vodnarju. Osebno, pa je pomembno, kje v astrološki hiši bo naredil ta prestop v vodnarja.

Tako željni VIKEND je pred nami, Luna bo v vodnarju, čas bo za druženje in zabave. Še posebno V SOBOTO, ko bo Mars razvajal s svojo timsko energijo, s svojim optimizmom in vero v lepo življenje.

V NEDELJO pazimo na padec vitalne energije, da nam stres ne vzame dobrega počutja, pazimo na viroze in prehlade, saj nam vpliv Neptuna slabi tako našo presojo kot zdravje.

V pričakovanju zimskega solsticija in predbožičnih praznovanj, vas lepo pozdravljam astrologinja Irena Dolar.

O AVTORICI PRISPEVKA

Irena Dolar je diplomirana astrologinja, ki že 10 let profesionalno deluje kot astrologinja. Je tudi učiteljica astrologije na vseh stopnjah, ki vodijo do diplome.

Astrologinjo Ireno Dolar najdete na njenem Facebook profilu Astrologinja Irena Dolar.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Astrološka napoved Retrogradni Merkur
Morda te zanima tudi:

Privabite pomlad v svoj dom!

Na polno uživajte v sveži energiji, ki jo prinašajo prv...

Osebnostna rast: Kako se pogovarjate sami s sabo?

Odnos do samega sebe in vse notranje dialoge je veliko ...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Astro napoved: Kaj vas čaka ta teden (15.4. - 21.4.2024)?

Začetek tedna bo obarvan z energijo Sonca v znamenju ov...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

MojaLeta darilo – nagrajenke meseca marca

V preteklem mesecu ste se potegovali za tri prekrasna d...

Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 18.3 do 24.3. (piše priznana astrologinja)

Česa se bomo v prihajajočem tednu najbolj veselili? Sev...

Ekskluzivna pomladna ponudba: oddih v Termah Lendava po ugodnih cenah

Izkoristite ugodno ponudbo za oddih v Termah Lendava vs...

Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 4.3 do 10.3.2024 (piše priznana astrologinja)

Ta teden nam bo padajoča Luna, z vsemi ostalimi planeti...

7 razlogov, zakaj je dedek pomemben v življenju otrok

Vpliv starih staršev na otrokovo življenje je zelo veli...

O nakupu robotskega sesalnika ne sme odločati zgolj cena

Bi se odločili za odličen avtomobil, če bi vedeli, da b...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.