Kako hitreje shujšati?

Moja prehrana in recepti > Prehrana | piše: | 7.4.2015
Pozdrav. Že dva meseca se trudim shujšati nekaj kilogramov, pa nikakor ne gre. Stara sem 42 let, visoka sem 173 cm in tehtam 72 kilogramov. Rada bi shujšala vsaj tri kilograme. Moj jedilnik, ki traja že dva meseca: zjutraj - molkosan s toplo vodo, dva kozarca tople vode, nato čez pol ure kava brez vsega malica - ena grenivka ali ena banana ali eno jabolko malica - pest oreščkov, največkrat mandeljni kosilo - skleda solate z naribanim surovim korenjem in sirom, bučnimi semeni ali sedaj, v sezoni skleda regrata s popečenimi koščki piščančjega mesa ali puranjega, nariban sir, feta sir, surovo korenje. Pijem veliko vode, vsaj dva litra dnevno. Občasno, kadar se mi ustavi prebava, spijem tudi do pol litra donata dnevno, da lahko vsaj grem na veliko potrebo. Vsak dan jem tudi omega 3 kapsulo. Za pol kilograma mi uspe shujšati edino v primeru, da stradam, da preskočim kosilo, da sem res ves dan lačna. Ni mi jasno, res ne, da kilogrami kar stojijo. Prosim za vaš nasvet.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Spoštovani!
zjutraj - molkosan s toplo vodo, dva kozarca tople vode, nato čez pol ure kava brez vsega – Nasvet: to je samo pijača – kje pa so za zajtrk beljakovine in zelenjava, pa dobre maščobe?

Malica - ena grenivka ali ena banana ali eno jabolko – Nasvet: brez beljakovin se sprošča lakota. Banana je živilo, ki vsebuje ogromno sladkorja. Če želite, da vam sladkor ne povzroča navala lakote, pojejte samo pol banane in poleg 3 dl navadnega jogurta. Dopoldanska malica bi vedno morala vsebovati poleg sadja nekaj od beljakovin – od skute, jogurta ali pa oreščkov – od mandljev, orehov ali lešnikov.

Malica - pest oreščkov, največkrat mandeljni – Nasvet: Dodajte malo jogurta ali kos (10 dag) sira zaradi beljakovin.

Kosilo - skleda solate z naribanim surovim korenjem in sirom, bučnimi semeni ali sedaj, v sezoni skleda regrata s popečenimi koščki piščančjega mesa ali puranjega, nariban sir, feta sir, surovo korenje. - Nasvet: Samo kosilo je po sestavi odlično, vendar -

Kaj pa je večerja? Večerja je najbolj pomemben obrok dneva. Če jo izpustite, telo občuti stradanje. Pomislite - če imate kosilo okoli 16. ure, zajtrk pa šele okoli 7. ure, je vaše telo kar 15 ur brez hrane. Ker zjutraj popijete samo vodo, predvidevam, da je razmik še večji. Avtomatično se začne shranjevanje in kljub zdravim kombinacijam ne morete shujšati.

Pošiljam vam nekaj idej za lahko večerjo, ki pomaga pri hujšanju:

· jajce
· 5 pistacij
· korenček
· 2 dl jogurta

· ribe - npr. file postrvi
· špinača
· 5 orehov

· skuta
· avokado (recept)
· pest mandljev
· 5 jagod

· skuta
· borovnice
· 10 arašidov

· jajce
· regrat
· skodelica gozdnih sadežev

· pršut
· mocarela
· olive
· 5 orehov

Želim vam veliko uspeha pri preoblikovanju vašega telesa,

Minka Gantar
Svetovalka za zdravo prehrano

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.