Kocke ledu so leglo bakterij

Aktualno > Ostalo | piše: Kristina D. Zalar | 4.6.2013
Ko boste naslednjič v lokalu naročili pijačo, dvakrat premislite, če želite v njej tudi kocke ledu. Strokovnjaki namreč opozarjajo, da so ledene kocke leglo bakterij, umazane celo bolj, kot voda v straniščni školjki.
Pijete pijačo z ledom ali brez? (foto: www.123rf.com)
Pijete pijačo z ledom ali brez? (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Britanski znanstveniki so pred poletjem postregli še z eno študijo, ki zagotovo ni v prid tistim, ki obožujejo pijačo z ledom. Ugotovili so namreč, da kocke ledu, ki hladijo pijačo v lokalih, vsebujejo veliko več bakterij, kot voda v straniščni školjki. Vzrok tega naj bi bilo redko čiščenje aparatov za pripravo ledu.

Testi na britanski univerzi, na kateri so raziskavo izvajali, so pokazali, da so imele nekatere restavracije in lokali po Veliki Britaniji v kockah ledu prekoračeno dvakratno število bakterij, ki je še dovoljena za pitno vodo, še pišejo tuji mediji.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

7 načinov za uporabo ostankov kave

Vsi vemo, da mrzla in postana kava ni niti približno ta...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (13. - 19. 10. 2025)?

Ves čas boste z energijo Sonca v tehtnici pravi diploma...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Ne zavrzite je, tako koristna je kavna usedlina!

Ne boste verjeli, da je kavna usedlina lahko tako učink...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Intervju (spolnost v menopavzi): "V Sloveniji, ja, mi smo še nekoliko za časom"

V uredništvu MojaLeta.si smo mesec november posvetili p...

Ob pečenem kostanju se prileže tudi divje kostanjevo pivo!

Kako bi gledali, če bi vam na primer za malico postregl...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.