Koristni nasveti: Tako zelo uporaben je riž

Ste vedeli, da lahko riž uporabite pri različnih trikih, s katerimi si boste zelo pomagali? Preberite jih v prispevku, zagotovo vas bodo navdušili.
 	Riž ni le okusen obrok, je vsestransko koristen. (foto: Freepik.com)
Riž ni le okusen obrok, je vsestransko koristen. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Riž, nepogrešljiv je v kulinariki, iz njega lahko pripravljamo zelo okusne, pa tudi dietetične obroke. A uporaben je tudi na mnoge druge načine. Nekaj smo jih našli in zbrali v prispevku.

Gnojilo za rože
Ste vedeli, da je voda, v kateri ste skuhali riž, zelo hranljiva tudi za rože? Vsebuje veliko fosforja, kalija in škroba in z njo lahko zalivate svoje rožice. Redčite jo v razmerju ena proti štiri in dobili boste zares super gnojilo, ki bo pospešilo rast in cvetenje.

Da sadje hitreje ozori
Če imate doma še zelene banane ali nezrel avokado, vam bo pomagal riž. V vrečko nasujte nekaj surovega riža, dodajte nezrelo sadje in zaprite. Pustite nekaj ur, zorenje sadeža se bo pospešilo.

PREBERITE TUDI: Kako organizirati živila v hladilniku, da bodo čim dlje uporabna

Rešitev za pametni telefon ali uro
Vam je telefon padel v vodo? Morda ura, avtomobilski ključi ali kaka druga naprava, ki deluje na baterijo? Hitro, ampak res hitro jo dajte v večjo posodo, v katero ste nasuli veliko surovega riža. Potopite mokro napravo ali telefon vanj in pustite kar čez noč. Če kdo, bo riž rešil zagato, saj pospešeno vleče vlago iz naprave, ki ste jo ponesreči zmočili.

Nega za obraz
Riževa voda pomlajuje in neguje kožo. Ko boste kuhali riž, jo shranite kak deciliter in z njo zvečer pred spanjem umijte obraz. Riževa voda vsebuje vitamine B1, C, E. deluje tako, da kožo nahrani, vrača ji elastičnost, sijaj in mehkobo.

PREBERITE TUDI: Gospodinjska opravila: 10 pravil, ki zelo olajšajo delo!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Samo ta organ okrepite in razstrupite, pa bodo bolezni izginile!

Če so vaše ledvice zdrave, če delujejo dobro, potem je ...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Praznično obdarovanje: Podarite čas, ne denarja!

December je zaživel. V otroških glavah je polno želja, ...

Naredite sami: Šampon za lase

Sami lahko naredite zelo učinkovit šampon za lase, ki j...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Pomivalni stroj: Vzroki, zaradi katerih posoda ni dobro pomita

Vzrokov, da pomivalni stroj ne pomije dobro posode, je ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Naravni pripravek, ki zares odpravlja madeže in starostne pege!

Poznali in znali so ga uporabljati že stari Rimljani in...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična zvezda: Kako izbrati kakovostno in zdravo rastlino?

Upoštevajte teh nekaj nasvetov, pa boste letos zagotovo...

5 nasvetov, kako odmašiti nos in očistiti sinuse

Imate težave z zamašenimi sinusi in nosom? Kako si lahk...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.