Koristni nasveti: Tako zelo uporaben je riž

Ste vedeli, da lahko riž uporabite pri različnih trikih, s katerimi si boste zelo pomagali? Preberite jih v prispevku, zagotovo vas bodo navdušili.
 	Riž ni le okusen obrok, je vsestransko koristen. (foto: Freepik.com)
Riž ni le okusen obrok, je vsestransko koristen. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Riž, nepogrešljiv je v kulinariki, iz njega lahko pripravljamo zelo okusne, pa tudi dietetične obroke. A uporaben je tudi na mnoge druge načine. Nekaj smo jih našli in zbrali v prispevku.

Gnojilo za rože
Ste vedeli, da je voda, v kateri ste skuhali riž, zelo hranljiva tudi za rože? Vsebuje veliko fosforja, kalija in škroba in z njo lahko zalivate svoje rožice. Redčite jo v razmerju ena proti štiri in dobili boste zares super gnojilo, ki bo pospešilo rast in cvetenje.

Da sadje hitreje ozori
Če imate doma še zelene banane ali nezrel avokado, vam bo pomagal riž. V vrečko nasujte nekaj surovega riža, dodajte nezrelo sadje in zaprite. Pustite nekaj ur, zorenje sadeža se bo pospešilo.

PREBERITE TUDI: Kako organizirati živila v hladilniku, da bodo čim dlje uporabna

Rešitev za pametni telefon ali uro
Vam je telefon padel v vodo? Morda ura, avtomobilski ključi ali kaka druga naprava, ki deluje na baterijo? Hitro, ampak res hitro jo dajte v večjo posodo, v katero ste nasuli veliko surovega riža. Potopite mokro napravo ali telefon vanj in pustite kar čez noč. Če kdo, bo riž rešil zagato, saj pospešeno vleče vlago iz naprave, ki ste jo ponesreči zmočili.

Nega za obraz
Riževa voda pomlajuje in neguje kožo. Ko boste kuhali riž, jo shranite kak deciliter in z njo zvečer pred spanjem umijte obraz. Riževa voda vsebuje vitamine B1, C, E. deluje tako, da kožo nahrani, vrača ji elastičnost, sijaj in mehkobo.

PREBERITE TUDI: Gospodinjska opravila: 10 pravil, ki zelo olajšajo delo!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

7 pravil zdravega in srečnega staranja

Tudi starost je lahko čudovit in nezamenljiv del življe...

Razkritje: Oblika penisa je pomembnejša od velikosti!

Po daoistični filozofiji za najboljšo obliko penisa vel...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Trik, s katerim bo perilo spet snežne belo!

Pozabite na kemikalije in na belilo za perilo. Popolnom...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

10 znakov, ki kažejo, da vas oseba izkorišča

Nihče ne želi biti v odnosu izkoriščen – izkoriščanje n...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kako shraniti posamezno sadje in zelenjavo, da bodo zdržali čim dlje?

Sadje in zelenjava najlepše dišita takrat, ko ju prines...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.