Ljudski zdravilci trdijo: Močnejša je od antibiotika!

Jed, pripravljena iz naravnih sestavin, je boljša od vsakega antibiotika. Ščiti pred mnogimi boleznimi, je enostavna za pripravo, preverjeno deluje. Preberite si recept.
Česnova juha ni le zdravilna, tudi zelo okusna je. (foto: pexels.com)
Česnova juha ni le zdravilna, tudi zelo okusna je. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Juha je sestavljena iz česna, rdeče čebule in materine dušice. Pomaga proti virusom, proti gripi, prehladu, vnetim sinusom.

Eden močnejših naravnih antibiotikov je česen. Ta deluje tudi na nove vrste virusov in uspešno preprečuje razvoj bolezni. Raziskava, ki so jo naredili na univerzi Washington je pokazala, da je česen kar stokrat bolj učinkovit od dneh najpogostejših antibiotikov v boju proti boleznim.

Surov, zmečkan česen je najbolj učinkovit, ko ga zmečkate, sesekljate, se iz njega izloči snov, imenovana alicin, to je najmočnejši antioksidant na svetu. Ta znižuje nevarni holesterol, znižuje krvni tlak in topi krvne strdke.

Če imate radi česen, ga sesekljajte, zmešajte z žličko oljčnega olja in namažite na črni kruh. Takšen obrok je odličen za zdravje celega telesa.

Česnova juha, ki preprečuje številne bolezni je sestavljena iz petih glavic česna, to je okrog 50 strokov. Potrebujete še dve žlički masla, dve žlički oljčnega olja, dve večje sesekljane rdeče čebule, žličko sesekljane sveže materine dušice, jušne začimbe.

Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija, odrežite vrhove česnovih strokov, polijte jih z oljčnim oljem in zavijte v aluminijasto folijo. Pecite okrog 90 minut.

V tem času segrejte oljčno olje in maslo, prepražite čebulo, dodajte zmečkan česen, ki ste ga prej pekli v pečici, nato dodajte sesekljano materino dušico. Nato dodajte liter in pol vode in sveže ali posušene začimbe za juho.

Kuhajte dobrih 10 minut, nato vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom, da dobite kremasto juho. Solite in poprajte po okusu.
Morda te zanima tudi:

Tukaj se v vaši kuhinji nabira največ umazanije. Očistite še danes!

Spoznajte 6 najbolj umazanih površin v kuhinji. Na neka...

4 živila, ki bodo poskrbela za dobro delovanje jeter

Jetra so pomemben organ, saj razgrajujejo škodljive sno...

3 nenavadne zdravilne rastline, ki lajšajo simptome menopavze (iz raziskave)

Vročinski oblivi, potenje, razdražljivost, spremembe ra...

3-dnevna ajurvedska dieta za čiščenje telesa (po praznikih)

Ste si med božično-novoletnimi prazniki privoščili veli...

Za odličen spanec: 100% naravni uspavalci

Poznate zeliščno mešanico za čaj, ki učinkovito pomaga ...

Kurkumo lahko vzgojite sami doma

Sveža kurkuma je pravo razkošje, saj je ne le zelo drag...

Znižajte holesterol z začimbami in brez zdravil

Ste vedeli, da zaužitje le treh gramov praha gomolja ku...

To so 100% naravne in zdrave alternative sladkorju!

Preverite, zakaj je sladkor tako zelo škodljiv za zdrav...

Dieta: Kako vztrajati, ko je najtežje?

Kako enkrat za vselej prenehati s prekinjanjem in golju...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.