Nepozabno in sproščeno: Oddih ob slovenskem morju

Na lepše > Potovanja in izleti | piše: P. L. | 9.9.2020
Jesen bo lepa, sončna in topla! Če razmišljate, kako bi porabili bone ali pa če bi se kar tako radi odpravili nekam, kjer je zares lepo, vam priporočam oddih v slovenski Istri.
Privoščite si nepozaben oddih v Hotelu Apollo. (foto: LifeClass Portorož)
Privoščite si nepozaben oddih v Hotelu Apollo. (foto: LifeClass Portorož)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Če smo primorani ali ne, je prav, da se spomnimo na naše morje, na našo Istro. Toliko lepega ponujajo ti čudoviti kraji, takšne lepe razglede lahko doživite, se sprostite, uživate v okusnih istrskih jedeh, poskusite kapljico vrhunskega vina, se pogovorite s prijaznimi domačini, sprehodite po Portorožu, Piranu, Izoli, se okopate v toplem morju ali bazenu ali pa se zapeljete še višje in okusite še utrip istrskih vasic in gričev.

Vse to ponuja naša lepa Istra in če je minilo že nekaj časa, odkar ste jo obiskali, vam jo priporočam.

Z možem se vsako leto odpraviva za nekaj dni po Sloveniji. Raziščeva kraje, kjer še nisva bila, si vzameva čas za ogled kakšnega muzeja ali druge znamenitosti, si privoščiva njihove lokalne specialitete in se obenem tudi odpočijeva od napornega delovnika.

Tako sva se prejšnji konec tedna odločila, da obiščeva slovensko Istro. Iskala sva ustrezno nastanitev, odločila sva se za rezervacijo v Wellness Hotelu Apollo 4*, ki spada v sklop hotelov LifeClass Portorož. In odločitev je bila pravilna.

V petek sva se po službi odpeljala proti morju. Vreme je bilo čudovito in obetal se je zares lep konec tedna. Hotel sva našla brez težav, avto sva parkirala na dovozu in se odpravila na recepcijo. Prijazna uslužbenka nama je vse razložila, pojasnila, kaj vse spada v najin vikend paket, ki sva ga izbrala, dobila sva ključe od sobe, za avto nama ni bilo potrebno skrbeti, na varno parkirišče ga je odpeljal kar uslužbenec hotela.

Prvi pogled na najino sobo je dobil prav vse točke. Sveža, svetla in zelo čista soba, in kar je tudi pomembno, prijeten balkonček z mizo in stoli ter zelo lepim pogledom na Portorož. Niti razpakirala še nisva stvari, kar sedla sva na balkon in opazovala čudovito slovensko morje.

A ker je bilo pred nama le nekaj dni oddiha in ker sva jih želela preživeti aktivno, ni bilo veliko časa za sedenje. Preoblekla sva se v kopalke in se odpravila do hotelske plaže Meduza. Nekaj korakov s hotela, plaža je takoj čez cesto. Ima urejeno trato, dovolj ležalnikov in tudi senčnikov, da prav nihče od gostov hotela ne ostane brez. Urica ležanja in namakanja nog v morje je bila prav tisto, kar sva potrebovala. Opazila pa sem tudi, da je plaža zelo čista, kljub temu, da je bila lepo zasedena. Letos je na plaži prevladoval slovenski jezik, opazovala sem mlade družine, veliko pa je bilo tudi starejših zakoncev, ki so uživali v toplem jesenskem popoldnevu.

Midva sva se s plaže odpravila na sprehod po Portorožu, saj je minilo že kar nekaj let, odkar sva bila tam. A, saj veste, kako je, ko je človek na oddihu, ura gre enkrat hitreje in že je bil čas za večerjo. Odločila sva se, da bova večerja v hotelu in lačna sva se odpravila do hotelske restavracije, kjer so naju prijazno pozdravili. Preden sva vstopila, sva si razkužila roke, nadela masko ter vzela tudi rokavice, ki so, tako kot razkužila, na voljo na vsakem koraku.

Predjedi, juhe, polno glavnih jedi, solatni bar, sladice, sadje in še in še. Vsega toliko, da sva se kar težko zadržala, da nisva na krožnik naložila preveč. Ker se zelo rada prehranjujeva zdravo, sva bila nad ponudbo navdušena. Okusne in zdrave jedi. To je to.

Po večerji pa na 'najin' balkonček, kjer sva naredila načrt za sobotni dan.

Ker je bila sobota brez oblačka na nebu in ker sva se v morju okopala že prejšnjega dne, sva se odločila, da raziščeva nekaj okoliških krajev. A še prej je bil pred nama kraljevski zajtrk. Ampak res kraljevski! V hotelih LifeClass Portorož resnično dajo poudarek na zdrave jedi. In vse jedi so zares zelo okusne. Če ste navajeni, da doma zajtrk pojeste v nekaj minutah, vam v hotelu LifeClass to ne bo uspelo. Škoda bi bilo, da si ne bi vzeli nekaj več časa in zares uživali v dobrih jedeh, ki jih skrbno pripravljajo tamkajšnji kuharji.

Po zajtrku sem opazila, da se je mnogo hotelskih gostov odpravilo v bazene. Izbirate lahko med notranjimi ali zunanjimi bazeni, med bazene, ki imajo ogrevano morsko ali pa termalno vodo. In kar je najboljše, do bazenov se lahko iz sobe sprehodite kar v kopalnem plašču. Ni ga čez udobje!

Midva sva se odločila, da v bazene pokukava naslednjega dne, izkoristiti sva želela sonce.

Najprej sva se z avtom odpeljala do Sečoveljskih solin. Lahko bi najela kolo, a sva se odločila, da jih prehodiva peš. Dobro urico je trajal počasen sprehod do centra za obiskovalce, kjer sva si ogledala krajši film ter predstavitev vodnega režima z interaktivno maketo solin. Odpravila sva se še na razgledni stolp, od koder je pogled na soline še lepši, ko sva jih zapuščala, pa sva seveda kupila tudi paket soli za domov.

Ker sva oba z možem ljubitelja dobrega vina, sva se nato iz slovenske obale odpeljala malce v hrib do kraja Marezige, kjer se nahaja prva vinska fontana pri nas. Navdušena sva bila nad čudovitim razgledom na slovensko obalo. Vzela sva si čas, si privoščila odlično odprto vino kleti Vinakoper in uživala.

Pred nama je bil še del načrta, ki sva ga želela uresničiti, zato sva se počasi odpravila proti Krkavčam. Na poti do tja pa povsem po naključju našla še vas Koštabono in si ogledala znamenito cerkev svetega Kozme in Damjana iz 15. stoletja.

V Krkavčah sva si nato ogledala še znameniti Krkavčanski kamen, se sprehodila po stari vasici, nato pa odpravila še do vasi Padna, kjer sva se ustavila na poznem kosilu in poskusila istrske jedi.

Pozno popoldan sva bila nazaj v hotelu, se oddahnila na najinem balkončku, uživala v pogledu, nato pa se odpravila še na sprehod pred večerjo. Lačna sva bila in veselila sva se večerje, saj sva vedela, da naju spet čaka pester izbor okusnih in zdravih jedi. Nisva se motila.

Prehitro je bila tu nedelja in po zajtrku še kar nisva bila pripravljena na odhod proti domu. Zato sva se iz hotela odjavila in odšla še na kratko uživanje ob bazenu. Spet sva bila prijetno presenečena, tako kot povsod v hotelu, je bila tudi tukaj čistoča na višku, osebje pa zelo prijazno in ustrežljivo.

Z velikim nasmehom na obrazu, z lepimi spomini, sva se odpeljala nazaj proti Gorenjski. Vesela sva, da sva izbrala hotel iz sklopa LifeClass Portorož, saj so nama nudili popolnoma vse, kar si na oddihu lahko zaželiš.

Preden sva zapeljala na domače parkirišče, sva sklenila, da se čim prej vrneva. Doživetje, ki ga je zares vredno ponoviti!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Živahni prvomajski prazniki v Portorožu in Piranu

V Portorožu in Piranu so turistično leto začeli v pozit...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Ekskluzivna pomladna ponudba: oddih v Termah Lendava po ugodnih cenah

Izkoristite ugodno ponudbo za oddih v Termah Lendava vs...

Ekskluzivno za bralce MojaLeta: 15% popust v Termah Dobrna

Naj bo razvajanje v topli termalni vodi, sproščanje v s...

Ambasadorka MojaLeta ocenila hotel Floramare: "Vstopila sem preplavljena s čustvi"

Na portalu Moja leta.si so mi zaupali, da grem v nov ho...

Doživljanje prelestnih gorskih panoram Dolomitov

Od mladosti sem zapisan goram; tudi zahtevnejšim. Poleg...

Izšla je februarska revija Vzajemnost 2024

V kakšni kondiciji je pokojninska blagajna, koliko znaš...

Nepozaben oddih v Termah Šmarješke Toplice

Februarja in marca spet Šmarješki tedni zvestobe!

Nagradna igra: Vikend paket za 2 osebi v Izoli!

Sodelujte v nagradni igri na Facebook strani Mojaleta.s...

IDEJA ZA IZLET: Slapovi Fratarice

Fratarica je potok, ki izvira izpod večnega snežišča im...

IDEJA ZA IZLET: Soteska Vintgar

Soteska Vintgar je 1600 m dolga in do 250 m globoka sot...

IDEJA ZA IZLET: Kanjon Kokre

Posebnost Kranja je, da se dviguje nad 30 metrov globok...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.