Ta impresivni robot bo prepričal tudi največje skeptike

Robotski sesalnik iRobot Roomba Combo j9+ predstavlja vrh, česa vsega so priljubljeni domači pomočniki sposobni. Zlahka posesa in obriše stanovanja praktično vseh velikosti ob minimalnem vzdrževanju in brez nevarnosti poškodovanja občutljivih talnih oblog.
	Robotski sesalnik iRobot Roomba Combo j9+
Robotski sesalnik iRobot Roomba Combo j9+
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Mokro čiščenje oziroma pomivanje je vse bolj pomembna funkcija robotskih sesalnikov. Pri tem radi pozabljamo, da ni vse zlato, kar se sveti.

Bo pač pomil tla. Kaj hudega se lahko zgodi. Ste prepričani?

Malo vlage morda res ne škodi tekstilnim talnim oblogam s kratkimi vlakni. Druga zgodba so kakovostne in drage preproge. Ne želite si, da bi bile mokre, četudi samo malo. Ali pa občutljiva tla. Kot je na primer oljen parket. Roboti na različne načine rešujejo takšne omejitve, a pogosto je pri večini najbolj učinkovito, da odstranite krpo. Torej bo samo sesal in ničesar poškodoval, vendar to obenem pomeni, da takrat od njega ne morete zahtevati pomivanja tal. Ali pač?

Kot vedno obstaja rešitev

V revolucionarnem sistemu robotov iz družine Roomba Combo J, ki krpo, ko je ne potrebujejo, hitro dvignejo na hrbet. Daleč od tal ne more povzročiti nobene škode, a je vseeno na voljo, da jo spusti, ko jo potrebuje oziroma ko je pomivanja v vseh pogledih varno.

Zdaj, ko smo rešiti problem s povzročanjem škode, je na vrsti še drugi. Postaje, ki samodejno izpraznijo košek, so izredno priljubljene. Kako ne bi bile, ko zmanjšajo potrebo po ročnem stresanju smeti in nasploh pogostejšem vzdrževanju. Podobne želje imamo tudi, ko pride do pomivanja. Sploh če želite imeti enako kakovost storitve. Čim daljše delovanje, ne da bi morali karkoli storiti. Rečeno, storjeno.

Nastal je robot Roomba Combo J9+ s postajo Clean Base Auto-Fill z dvojno samočistilno funkcijo.

Izprazni košek in obenem napolni posodo za vodo. Po njeni zaslugi vam kar do 60 dni ni treba skrbeti za smeti in do 30 dni za prepotrebno tekočino, brez katere noben robot ne more pomivati tal.

Odlično je, da je čim bolj samostojen in da so odstranjene vse možnosti, da bi povzročil škodo. Čeprav po nesreči in nenamerno. A vendar bi vse to zbledelo, če roboti Roomba ne bi bili opremljeni z odličnimi algoritmi operacijskega sistema iRobotOS, ki poskrbijo za učinkovitost čiščenja. Tako bo na primer Roomba Combo J9+ po zaslugi tehnologije Dirt Detective najprej očistil najbolj umazane sobe ter prilagajal moč sesanja. Nič od tega ne bi bilo mogoče, če se ne bi učil in prilagajal delovanja glede na dejanske razmere. Ko bo zaznal sobe, ki so pogosto bolj umazane, bo tem samodejno dodelil prednost in prilagodil nastavitve čiščenja. Kot sta izbor primerne sesalne moči izmed treh možnih in število prehodov čiščenja.

Ob vsem tem niso pozabili na siceršnje elemente, zaradi katerih je robot Roomba Combo J9+ v čiščenju učinkovitejši od tekmecev. Zasluga gre izrednemu algoritmu premikanja, ki ga z ravno pravšnjo hitrostjo natančno vodi po prostoru in na koncu še ob robovih, da gumijasti nasproti vrteči se krtači pobereta vse, kar se znajde v njunem dosegu. Nekaj posebnega je tudi mokro čiščenje oziroma brisanje tal. Robot krpe ne vleče zgolj za sabo, saj po potrebi lahko vključite funkcijo pametnega ribanja (SmartScrub). Takrat briše z gibi naprej in nazaj, enako kot bi počeli samo med brisanjem z roko, ter odstrani do 80 odstotkov trdovratne umazanije, kot so na primer kavni madeži.

Podjetje iRobot daje vse večji poudarek na programsko opremo

Želi, da je robot čim bolj avtonomen ter pri delu ne zahteva posegov in pogostega vzdrževanja. Poleg krtač, v katere se daljše smeti ne zapletajo in postaje s samodejnimi funkcijami, je to mogoče še po zaslugi naprej obrnjene kamere. Ta robotu pomaga pri navigaciji, a obenem skrbi za prepoznavanje in izogibanje predmetov na tleh. Med drugim še vedno velja obljuba lastnikom domačih ljubljenčkov. Roomba Combo J9+ je sprogramiran tako, se ne bo dotaknil kakca. V primeru, da se to le zgodi, vam ga bodo zamenjali. Velik plus je tudi, da robot ne pošilja fotografij prostora na spletne strežnike, zato ne predstavlja nikakršne grožnje varnosti in zasebnosti uporabnika.

iRobotovi domači roboti se posebneži v svetu robotiziranih vakuumskih sesalnikov. Ne samo, da so izredno učinkoviti v svojem poslanstvu, ravno tako so nadvse kakovostno izdelani, robustni in vzdržljivi. Ker tovrstnih naprav ne menjate pogosto, je dobro denar naložiti v napravo, ki bo brez težav delovala dolga leta.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Robotski sesalnik iRobot Roomba Combo j9+
Morda te zanima tudi:

Osebnostna rast: Kako se pogovarjate sami s sabo?

Odnos do samega sebe in vse notranje dialoge je veliko ...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Bolečine v križu? Rešite se jih z neoprenskim križnim pasom

Eden od vzrokov za pojav bolečine v križu je lahko napa...

BALDRIJAN: zmanjšuje tesnobo, pomirja, lajša bolečine, deluje proti nespečnosti...

Baldrijan (znanstveno Valeriana officinalis), se zaradi...

TELOVADIMO: Vaje za mobilnost in gibljivost (VIDEO)

Dandanes se srečujemo z vse večjo problematiko omejene ...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

MojaLeta darilo – nagrajenke meseca marca

V preteklem mesecu ste se potegovali za tri prekrasna d...

Privabite pomlad v svoj dom!

Na polno uživajte v sveži energiji, ki jo prinašajo prv...

Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 18.3 do 24.3. (piše priznana astrologinja)

Česa se bomo v prihajajočem tednu najbolj veselili? Sev...

Za tako malo denarja ne boste našli boljšega

Ponudba robotskih sesalnikov mora biti pestra, saj nima...

Ekskluzivna pomladna ponudba: oddih v Termah Lendava po ugodnih cenah

Izkoristite ugodno ponudbo za oddih v Termah Lendava vs...

Kako urediti vrt na balkonu ali terasi (nasveti izkušene vrtnarke in agronomke)?

Če nimate možnosti, da bi imeli svoj vrt na prostem, im...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.