To so najpogostejše napake pri skladiščenju jabolk

Se sprašujete, kako boste skladiščili jabolka, da bodo čim dlje sveža? Preberite nasvete.
Če boste jabolka pravilno shranjevali, bodo sveža dlje. (foto: freepik.com)
Če boste jabolka pravilno shranjevali, bodo sveža dlje. (foto: freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Če se tudi vam dogaja, da jabolka, ki jih pripravljate za ozimnico, hitro gnijejo, morda počnete nekatere napake, s katerimi pospešujete gnitje in propadanje sadežev.

Najpogostejše napake, ki jih pri skladiščenju jabolk počnemo, so:

Mešanje več sort skupaj
Ko boste obirali jablane, nikar ne mešajte sort jabolk. Vsako drevo oberite posebej in shranjujte v ločenih zabojih. Nekatere vrste jabolk namreč v ozimnici zorijo hitreje, druge počasneje. Če jih boste mešali skupaj, pa lahko povzročite, da bodo vsa hitreje zorela in gnila.

Jabolka dobro preglejte
Čeprav je zelo zamudno, je pa tudi zelo pomembno, da vsako jabolko, ki ga nameravate shraniti v ozimnici, tudi dobro pregledate. V ozimnico sodijo le cela, trda, nepoškodovana jabolka.

Stran od krompirja in čebule
Če boste jabolka shranjevali zraven čebule ali krompirja, boste s tem pospešili zorenje in gnitje.

Shranjevanje v pretoplem prostoru
Če boste jabolka shranjevali v pretoplem, svetlem prostoru, boste s tem pospešili zorenje in posledično tudi gnitje. Najboljši prostor za shranjevanje je temna klet. A pazite tudi, da pozimi ne bo premrzlo. Če bodo jabolka zmrznila, ne bodo več uporabna.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Divji kostanj – naravni zaveznik pri težavah z venami (+recepti za zdravilne pripravke)

Divji kostanj se ponaša z močnimi protivnetnimi in astr...

Najbolj uporabne aplikacije, ki vam olajšajo vsakdan in vas povežejo z bližnjimi

Pametni telefoni so postali del vsakdanjega življenja. ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Strokovnjakinja za prehrano razkrila, kako najlažje shujšamo

V prispevku boste našli nasvete strokovnjakinje, ki vam...

Kaj pomeni, če se zbujate med 2. uro in 4. uro ponoči?

Se vam zdi, da se ponoči vedno zbujate ob istih urah in...

Segrejte lovor in oljčno olje - tako zdravilno je!

Lovor je dobro poznan kot zdravilna in zelo aromatična ...

Tibetanski recept mladosti

Preprosto ga lahko naredite sami in si zagotovite zdrav...

Iz Jožičine kuhinje: Zdravilni napitki iz kopriv

Tokrat je Jožica Ostrožnik Iz Jožičine kuhinje pripravi...

Le nekaj minut in boleča hrbtenica bo preteklost!

Če imate tudi vi težave z bolečinami v križu, hrbtenici...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.