Bidermajer

Bralka portala MojaLeta.si Živka Komac nam je poslala lepo pesem. Preberite, kako in kje je dobila navdih zanjo!
Pisan šopek (foto: freeimages.com)
Pisan šopek (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
»Nedavno smo se zopet dobile prijateljice, ki se že leta dolgo družimo in se veselimo življenja. Vse smo pišoče upokojenke. Vsaka na svoj način. Nataša Žilevski, Marijana Starc in jaz debatiramo o marsičem,« nam je v elektronski pošti napisala Živka Komac in dodala še: »Večer je bil prijeten in nekdo nas je poimenoval, da smo kot Bidermajer šopek! Zadolžile smo se z "domačo nalogo", da vsaka napiše nekaj na temo Bidermajer. Tako vam danes pošiljam svojo "domačo nalogo", ki je nastala nedavnega večera. Upam, da vam bo všeč.
Prisrčen pozdrav z željo, da bi bil ves svet en sam dišeč šopek!«


Bidermajer
Na travniku življenja
cvetlice sem iskala,
da v šopku bi dehtele,
a mnoge so uvele.

Obstale so le tiste,
ki mi lepo dišijo
in še danes iste
v barvah govorijo.

V vazi časa se bohoti
pisan Bidermajer šopek
iz cvetov iz davnih let,
ko vsak je bil še popek.

S prijateljstvom je negovan,
z nesebičnostjo ovit,
z ljubeznijo je obsijan
in z zaupanjem zalit.

V šopku ima ime vsak cvet.
Tudi moje v njem se skriva.
Žarimo skupaj v naš svet
tudi, ko je hladna zima.

V vazi časa se bohoti
pisan šopek Bidermajer.
Ko čas mu stopil bo naproti
ga pokril bo črn šlajer.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Kje je najboljše živeti po upokojitvi? Spoznajte 5 top držav

Razmišljate, da bi svoja zlata leta preživeli v tuji de...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.