Recept: Japonski cheesecake (božansko dobra sladica)

Japonski cheesecake ali Japanese soufflé cheesecake, je okusna sladica, ki nekoliko spomina na narastek. Rahla in puhasta sladica, ki tudi ni preveč sladka. Sicer izredno priljubljena sladica.
Japonski cheesecake (Foto: Mari Radej/Karmen Valant)
Japonski cheesecake (Foto: Mari Radej/Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Recept za Japonski cheesecake:

500 g kremnega sira
236 g rumenjakov
140 g kristalnega sladkorja
120 g masla
200 ml mleka
1 žlica limoninega soka
naribana limonina lupinica
110 g moke
49 g koruznega škroba
528 g beljakov
1/2 žličke vinskega kamna
139 g kristalnega sladkorja

Najprej pripravimo okrogli pekač, dno in obod namastimo z maslom in ga obložimo z papirjem za peko. Pečico ogrejemo na 200 stopinj C.

Nad vodno kopeljo gladko razmešamo kremni sir in med mešanjem dodajamo rumenjake. Dodamo sladkor in dobro premešamo. Mleko in maslo segrejemo, ko se maslo razpusti, vse skupaj ohladimo. Ko sta maslo in mleko mlačna, ju vmešamo v mešanico kremnega sira in rumenjakov.

PREBERITE TUDI: Recepti za najboljše pustne krofe, flancate in miške

Primešamo še limonin sok, limonino lupinico in malo soli. Mešanico na vodni kopeli segrevamo (do 50 stopinj C), nato odstavimo z ognja in vmešamo presejano moko in koruzni škrob. Zmes lahno premešamo, masa mora biti gladka in brez grudic. 

Beljake rahlo stepemo, dodamo vinski kamen, nato jih na visoki hitrosti stepamo in postopoma dodajamo sladkor. Nato 2/3 stepenih beljakov vmešamo v sirno mešanico, vse skupaj pa nato prelijemo k preostalemu beljaku. Nežno premešamo in maso nato zlijemo v pekač. Maso v pekaču nežno potolčemo.

Sladico pečemo v vodni kopeli, segati mora do polovice pekača. Najprej pečemo 15 minut pri 200 stopinjah C, nato temperaturo pečice znižamo na 140 stopinj C in pečemo še 80 minut. Med peko pečice ne smemo odpirati. 

Ko je sladica pečena, pečico ugasnemo in jo še pol ure pustimo v pečici. Nato odstranimo vodno kopel in sladico še pol ure hladimo pri odprtih vratih pečice.

PREBERITE TUDI: Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Japonski cheesecake Recept Sladica
Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Recept za bograč- kako skuhamo najboljši bograč?

Recept za bograč! Bograč je golažu podobna jed, ki mora...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pasulj

V hladnejših mesecih, ki še prihajajo nas bo ogrel okus...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Cimetove rolice

Pecivo, ki se prileže med tednom po kosilu, med praznik...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Prihaja največji festival za starejše v Evropi! Festival za 3. življenjsko obdobje

Obiščite največji dogodek za starejše v Evropi že 23. F...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...

Recept: Stročji fižol v slanici

Jožica tokrat z nami deli recept za stročji fižol v sla...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.