Čudežni napitek: Pospešuje metabolizem, uravnava sladkor in holesterol

Moje zdravje > Alternativa | piše: K. K. | 23.4.2019
Sami si lahko pripravite zelo zdravilen napitek, s katerim boste krepili črevesje, znižali raven nevarnega holesterola, hitreje shujšali in si uredili prebavo, čistili in krepili jetra, okrepili imunsko odpornost in si povrnili energijo.
Pripravek iz jabolčnega kisa in ingverja čisti telo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Pripravek iz jabolčnega kisa in ingverja čisti telo. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Jabolčni kis je rezultat fermentacije zrelih jabolk in njegovi zdravilni učinki na naše telo so zares veliki. Da je pravo bogastvo za naše zdravje, so vedeli že stari Rimljani in Grki, ki so ga s pridom izkoriščali za zdravje in za lepoto.

Jabolčni kis vsebuje kalij, ki krepi srce, uravnava krvni tlak, deluje blago diuretično. Vsebuje pektin, ki uravnava raven holesterola, vlaknine zmanjšujejo raven sladkorja v krvi.

Jabolčni kis pospešuje metabolizem, krepi kosti in preprečuje razvoj osteoporoze, preprečuje anemijo in izboljšuje prebavo.

Vsebuje magnezij, kalcij, železo in številne antioksidante, ki pomagajo razmnoževati v našem črevesju dobre bakterije.

Jabolčni kis lahko uživate vsako jutro v kozarcu vode. Jušno žlico jabolčnega kisa zmešajte z vodo in popijte na tešče. S takšnim enostavnim napitkom boste pospešili metabolizem, si uredili prebavo in hitreje shujšali.

Pripravite pa si lahko probiotični napitek, s katerim pospešite metabolizem, krepite in čistite organe ter si povrnete energijo. Zanj boste potrebovali dve žlici naribanega svežega ingverja, šest decilitrov vode, dve jušni žlici jabolčnega kisa, sok polovice limone in med po okusu.

Vzemite polovico vode in vanjo stresite ingver. Kuhajte do vrenja, nato odstavite in ohladite. Precedite in ingverjevi vodi dodajte ostale sestavine, tudi preostalo vodo. Dobro premešajte in pijte po kozarcih preko dneva.

Zvečer mora biti steklenica prazna, zjutraj pa si pripravite nov napitek. Pijte ga, dokler vam ustreza!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Proti prehladom: 4 najmočnejši naravni antibiotiki in dokazi, zakaj delujejo

Spoznajte 4 najmočnejše naravne antibiotike, ki nam jih...

Kako se znebiti znojnih madežev na oblačilih?

Predstavljamo vam pet učinkovitih trikov, s katerimi se...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

7 pravil zdravega in srečnega staranja

Tudi starost je lahko čudovit in nezamenljiv del življe...

Razkritje: Oblika penisa je pomembnejša od velikosti!

Po daoistični filozofiji za najboljšo obliko penisa vel...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Trik, s katerim bo perilo spet snežne belo!

Pozabite na kemikalije in na belilo za perilo. Popolnom...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

10 znakov, ki kažejo, da vas oseba izkorišča

Nihče ne želi biti v odnosu izkoriščen – izkoriščanje n...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.