Decembrsko dogajanje v slovenski Istri

Aktualno > Dogodki | piše: M. L. | 29.11.2016
Praznične luči bodo ta konec tedna osvetlile istrske občine.
Magični december v Kopru. (foto: Vojko Rotar)
Magični december v Kopru. (foto: Vojko Rotar)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Vse sladkosti življenja v Portorožu in Piranu, Veseli december v Izoli, Magični december v Kopru in December v Ankaranu bodo poskrbeli za pisano paleto prazničnih dogodkov za vse okuse: od božičnih sejmov, drsališč, predstav za otroke do odličnih koncertov. Silvestrovanja na prostem ob naravnih kulisah obmorskih krajev.

Praznične luči bodo ta petek, 2. decembra, hkrati osvetlile občine Piran, Izola in Koper, dan pozneje pa bo sledila še občina Ankaran.

Središče prazničnega dogajanja v Portorožu bo na božičnem sejmu Vse sladkosti življenja v parku hotela Kempinski Palace Portorož. V petek bodo prižig luči z nastopi popestrili baritonist Neven Stipanov in pevski zbor Portorož, sledil bo otroški program z obiskom Miklavža. Sejem bo najprej odprt od petka do nedelje, nato pa vsak dan od 23. decembra do 1. januarja. Letos bo izredno bogat spremljevalni program sejem popestril s kar dvajsetimi brezplačnimi koncerti in predstavami za otroke. Vrhunec dogajanja bo 26. decembra na 5. Festivalu penin, kjer bodo ponovno izbirali najboljše mehurčke. Božični tržnici bosta organizirani tudi na Tartinijevem trgu v Piranu (23. 12.-6. 1.) in na Bernardinu (24. 12.-6. 1.).

Veseli december v Izoli bo park Pietro Coppo spremenil v pravo malo pravljično mesto. Letos bodo park še dodatno popestrile skulpture z morskimi motivi, narejene iz odpadnih materialov. V petek, 2. decembra, bodo ob prižigu luči za animacijo poskrbeli člani gledališča STEPS in plesnega studia LAI, nastopili pa bodo tudi mladi talenti pevske šole Cirque. V parku Pietro Coppo bo nato še vsak dan, od 17. do 24. decembra, potekal pester program za otroke in odrasle, dogajanje pa se nato iz parka seli na Manziolijev trg, kjer bo program potekal vsako popoldne, vse do silvestrovega.

Magični december v Kopru se bo ta konec tedna pričel z Miklavževim sejmom in tradicionalno prireditvijo Prižgimo novoletne luči, ko bodo v petek, 2. decembra, na Titovem trgu otroci pevskih zborov osnovnih šol Mestne občine Koper, Anika Horvat in Miklavž simbolično prižgali praznično razsvetljavo. Praznični sejmi se bodo v Kopru nadaljevali tudi vse ostale decembrske vikende, med petkom in nedeljo. Od 10. decembra dalje pa bo dogajanje na Titovem trgu popestrilo tudi drsališče, ki bo skupaj z odlično gostinsko ponudbo in zanimivim dogajanjem poskrbelo za praznično vzdušje vse do 8. januarja.

December v Ankaranu bo v središču naselja in v Adrii Ankaran ponudil koncerte, delavnice in še mnogo drugih dogodkov za vse okuse. V soboto, 3. decembra, bodo skupaj s prižigom luči slavnostno odprli tudi drsališče, sledila bo čarovniška predstava za otroke, nastop pevskega zbora OŠ Ankaran, zvečer pa bo praznično dogajanje zaokrožil koncert Andreja Šifrerja.

Dobri možje bodo obiskali Istro
Obiski dobrih mož se bodo pričeli že 2. decembra, ko bo otroke v Kopru in Portorožu obiskal Miklavž. V Kopru bodo otroci Miklavža lahko pričakali tudi naslednji dan, 3. decembra. V Ankaranu pa bo Miklavž otroke razveselil 5. decembra, ko si bodo lahko ogledali tudi igro Miklavžev mozaik. Dedek Mraz bo imel letos veliko dela. Srečali ga boste lahko 18. decembra v Ankaranu, 23. decembra na božičnem sejmu v Portorožu, 24. decembra v Avditoriju Portorož in na Šaredu, 30. decembra na Manziolijevem trgu v Izoli in na Titovem trgu v Kopru v okviru Silvestrovanja za otroke, nato pa še zadnji dan v letu na Tartinijevem trgu v Piranu. 24. decembra bo otroke na koprskem Titovem trgu obiskal tudi Božiček.

Na Tartinijevem trgu v Piranu bodo med 27. in 30. decembrom potekale Novoletne predstave za otroke. V Ankaranu pa bo za otroke zanimivo 27. decembra, ko bodo postavili pravo malo smučarsko skakalnico - Mini Planico. Gre za projekt nekdanjega skakalca in svetovnega prvaka Francija Petka, namenjen promociji smučarskih skokov in aktivnega življenjskega sloga.

Decembrske glasbene poslastice
December bo ponudil tudi številne dogodke za ljubitelje glasbe. 10. decembra bo v Adrii Ankaran koncert Help! A Beatles Tribute, 11. decembra bo v cerkvi sv. Jurija v Piranu nastopil Mešani pevski zbor Georgios Piran, 16. decembra bodo v Ankaranu prisluhnili Pihalnemu orkestru Koper, 17. decembra pa ne gre zamuditi Gala božično-novoletnega koncerta s Simfoničnim orkestrom SNG Maribor v Avditoriju Portorož. V Izoli se bodo med 19. in 22. decembrom v parku Pietro Coppo pod skupnim naslovom Naj naj s pesmijo predstavljali različni izolski odrasli in otroški pevski zbori. Tudi v Kopru se bo v decembru zvrstilo več glasbenih dogodkov, med njimi velja omeniti božično-novoletni koncert Obalnega simfoničnega orkestra z gosti 20. decembra ter dobrodelni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Marezige in božični koncert Pihalnega orkestra Koper, ki bosta 26. decembra. Na isti dan bodo ob Festivalu penin v parku hotela Kempinski Palace Portorož nastopili izvrstni Perpetuum Jazzile. Na božičnih sejmih, v različnih lokalih in na drugih lokacijah po slovenski Istri pa bodo decembra potekali še številni prijetni glasbeni večeri.

Silvestrovanja na prostem
Novo leto bomo pričakali ob čudovitih naravnih kulisah obmorskih krajev. V Izoli bo obiskovalce na Manziolijevem trgu zabavala skupina Ne me jugat. V Kopru bodo pripravili tradicionalno silvestrovanje S Koprom v novo leto. Ankaran bo konec starega leta pričakal v družbi Primorskih fantov. V Piranu pa bo za odlično vzdušje na Tartinijevem trgu poskrbela Nuša Derenda. V Portorožu bo živahno tudi še naslednji dan, 1. januarja 2017, ko se bodo najpogumnejši osvežili z Novoletnim skokom v morje. Sledil bo glasbeni program in ognjemet.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Živahni prvomajski prazniki v Portorožu in Piranu

V Portorožu in Piranu so turistično leto začeli v pozit...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Kaj pomeni biti upokojen?

Zakaj je upokojitev ena najbolj travmatičnih izkušenj z...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.