Dieta, s katero je Salome v mesecu dni shujšala za šest kilogramov

Navdušena je, pravi, da ji je v samo mesecu dni uspelo izgubiti kar šest kilogramov. Dieta, s katero je hujšala, pa je znana po vsem svetu.
Dieta 16:8 vključuje zdrava živila. (foto: pexels.com)
Dieta 16:8 vključuje zdrava živila. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Poznate dieto 16:8? Imenuje se tudi prekinitveni post. Dieta pomaga, da hitreje shujšamo, odpravimo ali zmanjšamo vnetja v telesu, prav tako se zmanjša želja po hrani, z njo pridobimo več energije in bolje spimo.

Dieto 16:8 ali prekinitveni post je zaslužen strokovnjak za fitnes Martin Berkhan. Najbolj primerna je za športnike, za fitnes navdušence, z njo pa lahko shujšajo tudi ostali.

Kako deluje?
Vsak dan si razdelimo na dva dela. 16 ur na dan se postimo, v okviru osmih ur pa se prehranjujemo. 16- urno postenje je zelo pomembno, prav tako je pomembno, da se v fazi prehranjevanja poveča vnos beljakovin.

Primer, kako naj bi potekala faza prehranjevanja
Jesti je dovoljeno v okviru osmih ur. Če imate na primer prvi obrok ob 9. uri zjutraj, potem morate zadnji obrok zaužiti najkasneje pred 17. uro zvečer. V okviru osmih ur je priporočljivo, da imate dva do tri obroke, ki so sestavljeni iz zdravih živil.

Sami si lahko določite, v okviru katerih osmih ur boste jedli, je pa pomembno, da ne jeste po 19. uri zvečer, saj v nasprotnem dieta ne bo tako učinkovita.

Če boste imeli tri obroke, potem pazite, da so sestavljeni iz beljakovin in zdravih maščob, izogibajte pa se ogljikovih hidratov. Obroki morajo biti torej sestavljeni iz zdravih živil, ne smejo biti preveč obilni.

Prekinitveni post bo tako všeč vsem tistim, ki imajo radi zdravo prehrano. Prednost te diete je tudi ta, da ne stradamo, želodec se nam torej ne bo oglašal.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Preprost trik, s katerim bo vaša lončnica spet oživela

Se vam je zgodilo, da vam je določena lončnica pričela ...

Ne zavrzite jabolčnih olupkov, koristno jih porabite

Spadate med tiste, ki jabolka olupijo, preden jih pojed...

Matjaž Florjanc Lukan: »Dobra služba je delo, ki te notranje izpolnjuje«

Večina nas hodi v službo, ker je pač treba služiti dena...

Kako varno in prijetno uporabljati Facebook in Instagram

Spletna omrežja so postala del vsakdanjega življenja. N...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Kako se z vnukom pogovarjati o smrti?

Pri pogovorih o smrti ne obstajajo "pravilni" in "napač...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Tudi naši lasje se starajo: 7 pravil za mladostne lase po 40. letu

Staranje je neizogiben proces, ki prinaša mnogo nam nel...

Učinkovit nasvet, ki hitro odpravi podočnjake!

Če imate tudi vi težave s temnimi podočnjaki, če imate ...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.