Festival Malvazija bo gostil več kot 50 vinarjev

Aktualno > Dogodki | piše: Občina Piran | 1.3.2016
Festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana je svoj dom našel v Portorožu, tudi letos bo namreč potekal v portoroškem Hotelu Slovenija. Kongresni center Portus bo v nedeljo in ponedeljek, 13. in 14. marca, gostil več kot 50 vinarjev, ki bodo obiskovalcem ponujali domače in tuje malvazije. Festival je že pred leti prerasel meje Slovenije, vinarji prihajajo tudi iz hrvaške Istre in Italije, tokrat celo z dežele Emilija-Romanja.
Letos se je Društvo vinogradnikov slovenske Istre odločilo, da festivalu vrne uverturo v obliki kulinaričnega dogodka Malvazija Tour. (foto: freeimages.com)
Letos se je Društvo vinogradnikov slovenske Istre odločilo, da festivalu vrne uverturo v obliki kulinaričnega dogodka Malvazija Tour. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Letos se je Društvo vinogradnikov slovenske Istre odločilo, da festivalu vrne uverturo v obliki kulinaričnega dogodka Malvazija Tour. Pot med restavracijami se bo začela v četrtek, 3. marca, ko bodo obiskovalci združevanje malvazije s kulinariko lahko okusili v restavraciji Primorka v Strunjanu. Za 30 evrov bodo obiskovalci uživali v 4-hodnem meniju in 13 malvazijah vinskih kleti Kmetija Mahnič, Steras, Izbrana vina Bordon, Ekološko vinogradništvo Rodica, Vinakoper, Pucer z Vrha, Domačija Ražman in Vinska klet Robi & Dorjano Korenika.

Festival Malvazija se bo sicer s slavnostnim odprtjem začel v nedeljo, 13. marca, ob 15. uri, ko bo predsednica Društva vinogradnikov slovenske Istre Ingrid Mahnič podelila priznanja vinarjem, ki bodo na ocenjevanju Sommelier Slovenije 2016 osvojili največ točk. »Letos smo se odločili za vstopnino na festival, ki bo znašala 10 evrov, pet evrov pa bo kavcija za kozarec. Na festivalu se namreč predstavlja več kot 100 izjemnih malvazij, ki si zaslužijo visoko spoštovanje,« meni Ingrid Mahnič in dodaja, da bodo na festivalu kot vsako leto na voljo tudi brezplačne delavnice. Na dveh strokovnih bodo obiskovalci lahko spoznali zmagovalne malvazije, brbončice pa bo z izjemno kulinariko razvajal Tomaž Bevčič iz restavracije RiziBizi.

Ponedeljek je že tradicionalno namenjen strokovni okrogli mizi, ki jo bo tudi tokrat pripravil novinar Sašo Dravinec. Vsem, ki festivala ne bodo uspeli obiskati v nedeljo, pa bo več kot 100 malvazij iz slovenske Istre, Brd, Krasa, Vipavske doline, hrvaške Istre in Italije na voljo še v ponedeljek, 14. marca.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Prihaja 27. Slovenski festival vin!

V Cankarjev dom ponovno prihaja tradicionalen dogodek, ...

Simbolična pogreba Neishe in Marka Verdeva odprla razpravo o minljivosti

V Ljubljani je Slovensko društvo Hospic ob 30-letnici d...

Za nami je že 24. Festival za 3. življenjsko obdobje - ste ga obiskali tudi vi?

Festival za tretje življenjsko obdobje je tudi letos na...

»Dolgotrajna oskrba v praksi: sistem se gradi, človek pa ne sme ostati spregledan«

Kako se dolgotrajna oskrba udejanja v resničnem življen...

Janko Kozel (zgodba o presaditvi srca): "Zavedal sem se, da je smrt zelo blizu."

"Bolj ljubim življenje, vsak dan znova, vsak dan je zam...

KUHALNICA: Polpeti v paradižnikovi omaki

Velikokrat se mi zgodi, da med tednom ostane nekaj star...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

Gladovna stavka matere iz Novega Sada: vztrajnost, žalost in razdeljena Srbija

Dijana Hrka, mama 25-letnega Stefana, enega od 16 žrtev...

7 pravil zdravega in srečnega staranja

Tudi starost je lahko čudovit in nezamenljiv del življe...

KUHALNICA: Okusna ajdova kaša

Ajdova kaša je staro in zdravo živilo. Pripravite si jo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.