Lunin horoskop: Kaj bo prinesel teden?

Moj čas > Dogodki | piše: Urška Kozmus | 5.10.2015
Astrologinja Urška Kozmus je za bralce portala MojaLeta.si pripravila kratko tedensko astrološko napoved. Preberite, kaj vam prinašajo Luna, Sonce in ostali planeti od danes do naslednjega ponedeljka.
Kaj prinaša novi teden? (foto: freeimages.com)
Kaj prinaša novi teden? (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kaj je priporočljivo početi v času, ko Luna prehaja posamezna astrološka znamenja

Luna upada v znamenju Raka – ponedeljek in torek do 10:31.
Čas za: družino in dom, druženje s sorodniki, družinske načrte, gospodinjska opravila, pranje večjih količin perila, opremljanje stanovanja, delo na vrtu, setev in sajenje, izkazovanje sočutja in razumevanja, nesebično pomoč, terapije z vodo, počitek, plavanje v termalnih bazenih ali morju, sprehode in meditacijo ob vodi

Luna upada v znamenju Leva – torek od 10:31, sreda in četrtek do 21:50.
Čas za: zabave, igre, adrenalinske pustolovščine, pogumna in drzna dejanja, piknike, praznovanja in proslave, slavnostne in svečane prireditve, nastope, predstavitve, promocije, trženje, razstave, obisk gledališča, ustvarjalne dejavnosti, šport, ples, izkazovanje ljubezni, konzerviranje sadja in pripravo marmelad

Luna upada v znamenju Device – četrtek od 21:50, petek, sobota in nedelja do 10:45.
Čas za: rutinska in natančna dela v službi in doma, ustvarjalne dejavnosti in ročna dela, sortiranje drobnega materiala in pospravljanje predalov, čiščenje in druga gospodinjska dela, delo na vrtu, pomoč drugim pri delu, natančno branje, učenje, podpisovanje pogodb*, ukvarjanje z zdravjem in zdravo prehrano, telesno nego, ukvarjanje s hišnimi ljubljenčki

*Ni priporočljivo, ko je Merkur retrograden.

Luna upada v znamenju Tehtnice – nedelja od 10:45.
Čas za: vzpostavljanje harmonije in ravnovesja, usklajevanje, sodelovanje, pogovore, druženje, ohranjanje dobrih odnosov, krepitev prijateljstva, iskanje pravice, dajanje pohval in komplimentov, umetnost, ustvarjalne dejavnosti, polepšanje in opremljanje stanovanja, nego cvetja in cvetličnih gred, modo, kozmetiko, negovanje telesa in duha, romantiko, druženje v dvoje, ples

V soboto se bo Merkur pričel gibati direktno in od zdaj naprej bo zopet manj zapletov v komunikaciji, manj napak pri pisanju, manj težav z računalniki, telefoni, internetnim omrežjem, avtomobili, manj bomo izgubljali in pozabljali stvari, itd. Malo pa še počakajmo z uvajanjem novosti in podpisovanjem pomembnih zadev, da se vpliv retrogradnosti dokončno razblini. Na začetku tedna lahko nekateri občutijo strah in zadržanost pri doseganju svojih ciljev. Še zlasti tisti, ki ste rojeni na začetku druge dekade Tehtnice, Kozoroga, Ovna in Raka ali pa imate na teh stopinjah in v teh znamenjih osebne planete in astrološke točke. Previdno in preudarno. Ne zapletajmo se po nepotrebnem. Pazite tudi na zdravje! V tem tednu bo zopet več nevarnosti za vročična stanja, viruse, bakterije in nalezljive bolezni. Na zdravje popazite še zlasti tisti, ki ste rojeni v prvi dekadi Device, Rib, Dvojčka ali Strelca ali pa imate na teh stopinjah osebne planete in astrološke točke. Zlasti v torek in sredo bomo občutili zmanjšano telesno moč in vitalnost. Dneva raje namenimo počitku, da svojega telesa ne bomo preveč obremenjevali. Težje treninge prestavimo na konec tedna, ko bo ta vpliv že malo popustil.
Ta teden bo pestro v svetovnem merilu. Krize se bodo poglabljale. Zopet bo več manipuliranja z ljudmi in prikrivanja resnic. Begunska kriza se je šele začela in dobivala bo nove razsežnosti. Verjetno bo več govora tudi o slabih higienskih razmerah in možnost širjenja bolezni bo vse večja.

Ah, ta ponedeljek. Tako radi bi podaljšali vikend. Kar nekako nam ne bo za odhod v službo. Z mislimi bomo drugje in ne bo nam ravno do družbe. Ljudje se bomo na splošno vedli bolj muhasto in težko se bomo prilagodili drugim. Popoldan bo že bolje, sploh če bomo dan preživeli doma. Ker bo popoldan Luna tekla v prazno*, nadaljujmo z domačimi opravili, ki so nam ostala od včeraj. Ali pa se razvajajmo in si privoščimo sprostitveno popoldne. Sprehod po gozdu, joga, meditacija, šport, ki nas osrečujem, crkljanje in razvajanje s svojimi bližnjimi, nam bodo vlili energije za nadaljevanje tega tedna.

V torek okoli dopoldanske pavze, bomo začutili vse več odprtosti med ljudmi. Bolj bomo naravnani k temu, da se je treba izkazati in pokazati, iti v akcijo in tisto, kar smo še včeraj načrtovali le v svojih mislih, zdaj predstaviti drugim. Uspešno bomo kaj popravili, preoblikovali in uredili za nazaj. Čutili bomo odgovornost do dela in drugih. Ker pa nad nami že nekaj dni visi neka slutnja ali strah, nas lahko to zavira in bomo čutili blokado. Prepustite se, saj bo ta splošen in generalen občutek kmalu minil. Je pa to tudi čas, ko lahko marsikaj pride na plano, kar je bilo skrito in prikrito. Laži se bodo razkrile in morda se komu dogodi boleča izkušnja. Nemoč brzdajte na konstruktiven način in se podajte v boj.

V sredo se bo še nadaljeval vpliv, ki je zapisan za torek. A hkrati bomo popoldan dobro sodelovali, zato je to čas, ko lahko skupaj poiščemo kreativne zamisli in ideje. Modni oblikovalci in ustvarjalci unikatnih izdelkov, bodo dobili navdihe. Morda si zamislite nekaj novega in inovativnega. Ali pa se vam zahoče, da si kupite kakšen ekstravaganten kos oblačila. Zvečer si morda ogledate kakšno nenavadno in zanimivo predstavo, film, razstavo ali pa greste na koncert.

V četrtek bo Luna ves dan tekla v prazno*. Merkur se bo pričel ustavljati na svoji poti, preden bo zopet potoval direktno. V prometu, komunikaciji in na internetnih omrežjih so možne blokade in ovire. Kar mirno in raje dvakrat premislite preden storite korak naprej. Še zlasti zato, ker smo v teh dneh zelo zaverovani vase in prepričani v svoj prav. Pomembne naloge, ki so nam ostale od tega delovnega tedna, prestavimo na kasnejši čas oz. na naslednji teden, ko bodo zadeve spet tekle naprej in bo manj nepredvidljivih zapletov. Kadar je Merkur retrograden ali stacionaren (na točki svoje postaje), se nam stvari pogosto dogajajo nepričakovano in ravno tisto se nam dogaja, kar najmanj pričakujemo. Ravno takrat zmanjka baterije, ravno takrat nagaja tiskalnik, facebook ne deluje, elektronske pošte ne moremo poslati, cesta je zaprta, mi pa moramo na pot, ne najdemo druge nogavice, iščemo ključe, itd. Ali vam je znano?

Konec tedna bo zelo zaznamovan z znamenjem Device in pojemajočo Luno. Čas je za jesensko čiščenje in pospravljaje. Bolj nam je znano spomladansko, a ne? Ampak tudi v jeseni nam narava in planeti narekujejo, da je treba poskrbeti za čas, ko se življenje umiri in se iz zunanjih prostorov vse bolj umikamo na toplo.

Petek ne bo ravno dan, ko bomo lahko gore premikali. Imamo lahko občutek, da stojimo na mestu, se vrtimo v začaranem krogu in megli. Stvari ne bomo videli jasno, nekaj nam je lahko prikrito. Šušljanje in kritiziranje bo zopet na dnevnem redu tistih, ki jih bolj zanima življenje drugih. Ne sekirajte se in ne ozirajte se na takšne ljudi. Na takšen dan se spomnimo citata: »Don`t worry about those who talk behind your back, they are behind you for a reason.« ;-) V angleščini zveni tako pristno, da ga namenoma nisem zapisala v slovenščini.
Zvečer bomo že bolj pozitivno naravnani. Čeprav si bomo za ta konec tedna zadali velike naloge ali vsaj načrtovali na veliko, nam ne bo težko. Morda boste ravno zvečer dobili zagon, da pričnete z jesenskimi opravili in potegnili še dolgo v noč. A jutri je še en dan. ;-)

V soboto bo Luna tekla v prazno*. A to je ugoden čas, da opravimo dela, ki od nas zahtevajo predvsem pridne roke in pripravljenost za delo. Na veliko bomo čistili stanovanje, pripravljali ozimnico, čistili shrambe, prali, likali, pospravljali kotičke predalov, sortirali droben material, urejali šiviljski pribor, šivali luknje, moški bodo pospravljali in sortirali orodje v delavnici, pospravili bomo vrtno lopo, pograbili listje, uredili ograjo in poti na vrtu, itd.

Tudi v nedeljo bomo še zelo delovno razpoloženi, a si bomo že zaželeli več družbe. Zakaj ne bi združili prijetno s koristnim. Pospravljali bomo omare z oblačili, sortirali, kaj bomo še nosili in česa ne ter skrbno pripravljali jesenska in zimska oblačila. S prijatelji, sorodniki in med družinskimi člani lahko pripravimo izmenjavo, nato pa se pogostimo z okusnim kosilom ali kostanjem. Dan bo naklonjen tudi vsem tistim, ki se morajo lotiti sistematičnega učenja ali kakšnega drugega natančnega opravila.

*Da Luna teče v prazno pravimo takrat, ko v znamenju, v katerem se nahaja in preden vstopi v novo znamenje, ne naredi nobenega aspekta več z drugimi planeti. To ni primeren čas za uvajanje novosti in za pomembne odločitve.

Opomba: Zgoraj navedeni vplivi so splošni in ponazarjajo ritem narave in vseh ljudi. Vsak posameznik pa doživlja vplive Lune, Sonca in planetov tudi drugače, v skladu s svojo natalno karto.

Urška Kozmus je astrologinja, ki se je izobraževala na Astrološki akademiji Stella in je soustanoviteljica društva Astro klub Luna, ki se zavzema za ozaveščanje širše javnosti o astrologiji kot uporabni vedi v vsakdanjem življenju. Ljudem svetuje pri načrtovanju prihodnosti in jim pomaga razumeti tok življenja s pomočjo Lune, Sonca in ostalih planetov.

Urška Kozmus, DAstrolAS
Astro klub LUNA
www.facebook.com/AstroKlubLUNA

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

TELOVADIMO: Kako lahko izboljšamo koordinacijo (+video z vajami)?

Z enostavnim testom preverite, kako dobra (ali slaba) j...

HPV povzroča tudi raka anusa. Sranje!

Še vedno premalo vemo o samih HPV virusih in njihovem p...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo …

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Klopov nadpovprečno veliko, predvsem v prestolnici

Neuradni rezultati monitoringa klopov kažejo, da je let...

Metka Klevišar: Kako sem se znašla sama?

Včeraj mi je nekdo postavil to vprašanje. Ali pogrešam ...

Revmatoidni artritis: kako se znebiti prvih znakov?

Revmatoidni artritis je avtoimuna bolezen brez pojasnje...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Bolečine v križu? Rešite se jih z neoprenskim križnim pasom

Eden od vzrokov za pojav bolečine v križu je lahko napa...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.