Pozor, v Sloveniji odpoklic mesa zaradi salmonele

Moj čas > Dogodki | piše: ZPS/M. L. | 16.10.2019
V uradno odvzetem vzorcu živila je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella enterica subsp. enterica serovar Typhimurium.
Fotografija je simbolična. (foto: pexels.com)
Fotografija je simbolična. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Objavljen je odpoklic zamrznjene gosi.

Podatki o živilu
Tržno ime: Mlada gos z drobovino
Vrsta proizvoda: hitro zamrznjeno živilo
Pakiranje: 3200g, zamrznjen proizvod
Serija: 181491
Datum proizvodnje 14.9.2018
Rok uporabe: 30.9.2020
Proizvajalec: Tranzit Food KFT, Madžarska (HU 332 EK)
Posrednik: Monsum d.o.o., Kolodvorska 3, 4000 Kranj

Vzrok odpoklica
V uradno odvzetem vzorcu živila je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella enterica subsp. enterica serovar Typhimurium.

ZPS svetuje
Zaradi dolgega roka uporabe je možno, da imajo potrošniki živilo še doma. V tem primeru živila ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Salmonela
Salmoneloza je bolezen, ki jih povzročajo bakterije iz rodu salmonel. V svetu so salmoneloze najpogostejše s hrano povzročene črevesne okužbe. Bolezen največkrat izbruhne 6 do 72 ur po zaužitju živila onesnaženega s salmonelami. Simptomi so bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, driska (možna sluz ali kri v blatu), tudi povišana temperatura.

Vir: Zveza potrošnikov Slovenije

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Janko Kozel (zgodba o presaditvi srca): "Zavedal sem se, da je smrt zelo blizu."

"Bolj ljubim življenje, vsak dan znova, vsak dan je zam...

Pozor! Kako goljufi pridejo do vaše kreditne kartice? Obstaja 5 načinov

Najpogostejši cilj spletnih goljufov je vaša kreditna k...

Divji kostanj – naravni zaveznik pri težavah z venami (+recepti za zdravilne pripravke)

Divji kostanj se ponaša z močnimi protivnetnimi in astr...

KUHALNICA: Drugačen jesenski zavitek

Jesenski 'štrudelj' je malce drugačen od običajnega. V ...

Dolgotrajna oskrba v praksi – resnični obrazi in odprta vprašanja

Ko govorimo o staranju, ne govorimo le o statistiki, te...

MojaLeta darila: Kdo so srečni nagrajenci? Preverite!

Znano je, kdo prejme Mojaleta darila! Preverite, ali st...

Najbolj uporabne aplikacije, ki vam olajšajo vsakdan in vas povežejo z bližnjimi

Pametni telefoni so postali del vsakdanjega življenja. ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (15. - 21. 9. 2025)?

Z energijo Sonca v devici se lahko prebudi strah pred m...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.