Pozor, v Sloveniji odpoklic mesa zaradi salmonele

Moj čas > Dogodki | piše: ZPS/M. L. | 16.10.2019
V uradno odvzetem vzorcu živila je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella enterica subsp. enterica serovar Typhimurium.
Fotografija je simbolična. (foto: pexels.com)
Fotografija je simbolična. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Objavljen je odpoklic zamrznjene gosi.

Podatki o živilu
Tržno ime: Mlada gos z drobovino
Vrsta proizvoda: hitro zamrznjeno živilo
Pakiranje: 3200g, zamrznjen proizvod
Serija: 181491
Datum proizvodnje 14.9.2018
Rok uporabe: 30.9.2020
Proizvajalec: Tranzit Food KFT, Madžarska (HU 332 EK)
Posrednik: Monsum d.o.o., Kolodvorska 3, 4000 Kranj

Vzrok odpoklica
V uradno odvzetem vzorcu živila je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella enterica subsp. enterica serovar Typhimurium.

ZPS svetuje
Zaradi dolgega roka uporabe je možno, da imajo potrošniki živilo še doma. V tem primeru živila ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Salmonela
Salmoneloza je bolezen, ki jih povzročajo bakterije iz rodu salmonel. V svetu so salmoneloze najpogostejše s hrano povzročene črevesne okužbe. Bolezen največkrat izbruhne 6 do 72 ur po zaužitju živila onesnaženega s salmonelami. Simptomi so bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, driska (možna sluz ali kri v blatu), tudi povišana temperatura.

Vir: Zveza potrošnikov Slovenije

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ana Petrič: "Starejši ne vedo, kakšne pravice jim pripadajo."

"Ne načrtujejo na zalogo. Prepozno začnejo prilagajati ...

Prekomerna izpostavljenost soncu je dejavnik tveganja za vse vrste kožnega raka

Bližajo se topli meseci leta. Na NIJZ zato želijo ob Dn...

Kaj vse mora biti v potovalni lekarni? (odgovarja magister farmacije)

Ko se odpravljamo na dopust, je sestavni del naše prtlj...

Bi radi shujšali, a ste ves čas lačni? To je krivec za lakoto!

Nekateri ljudje morajo kar naprej nekaj grizljati, da v...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Super nasvet, ki bo brez barvanja prekril sive lase!

Ne potrebujete barve, niti frizerja. Če imate nekaj siv...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...

»Halo, tukaj prevarant.« Kaj vse vam bodo rekli prek telefona?

Ste že kdaj prejeli nenavaden telefonski klic z neznane...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.