Triki: Nič več solz pri rezanju čebule!

Moj dom in vrt > Praktični nasveti | piše: M.L. | 21.2.2025
Ali tudi vi jokate, ko režete čebulo? Če boste uporabili enega od trikov, ki so opisano v prispevku, boste veliko lažje narezali čebulo. Ta ne bo več dražila vaših oči. Preberite!
 	Čebulo lahko narežete brez solz! (foto: Freepik.com)
Čebulo lahko narežete brez solz! (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Rezanje čebule je sila neprijetno opravilo, sploh za naše oči. Ko režete čebulo, se sprošča iz nje encim, ki povzroča draženje oči. Da bi se temu ognili, ljudje poskušamo z raznimi triki. Nekateri so bolj uspešni, drugi manj, nekateri so nenavadni. Ste že poskušali rezati čebulo z masko za potapljanje? No ja, zamislite si ta nenavaden prizor!

Poskušajte z nizkimi temperaturami
Čebula vas bo manj pekla, če jo boste pred rezanjem postavili za deset minut v zamrzovalnik. Nato jo olupite in narežite z zelo ostrim nožem. Tisti, ki so to metodo že preizkusili, pravijo, da solz ni.
 
Preberite tudi: Preprosti trik, da bodo brisače spet mehke!

Jejte kruh!
Nekateri menijo, da je najboljša metoda za rezanje čebule ta, da imate v ustih ves čas rezanja košček kruha. Pomagala naj bi tudi voda. Naredite požirek vode, zadržite jo v ustih in režite čebulo.

Dihajte skozi usta
Pomagalo naj bi tudi pravilno dihanje. Če boste dihali skozi nos, vas bodo pekle oči. Če boste dihali skozi usta, vas čebula ne bo pekla.

Režite pod napo
Čebulo sesekljajte pod prižgano napo. Ta bo vlekla drobne delce čebulnega soka, ki povzroča draženje oči vase in vas bo manj peklo.

Potopite jo v vodo
Nekateri pravijo, da najbolj pomaga, če jo pred rezanjem za nekaj sekund potopite v vročo vodo.

Zavijte jo v časopisni papir
Če jo boste prej zavili za nekaj minut v časopisni papir, vas ne bo pekla, ko jo boste rezali.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Učinkovit nasvet, ki hitro odpravi podočnjake!

Če imate tudi vi težave s temnimi podočnjaki, če imate ...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

6 znakov, da vaš metabolizem deluje prepočasi

V prispevku boste našli šest izrazitih znakov, ki nakaz...

9 koristnih nasvetov, kako se spoprijeti s kronično boleznijo

Življenje s kronično boleznijo prinaša nešteto izzivov,...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Preverite, kdaj imate pravico do očal in brezplačnih pregledov vida v Sloveniji

Vid je eno naših najdragocenejših čutil, zato ni presen...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.