Ali veste, zakaj v hladilnik ne smemo postaviti vroče hrane?

Ste se kdaj vprašali, zakaj je potrebno v hladilniku shranjevati le živila, ki niso vroča? Preberite v prispevku.
	V hladilnik ne postavljamo vroče hrane. (Foto: Freepik.com)
V hladilnik ne postavljamo vroče hrane. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Že naše babice so delale tako: živilo so najprej ohladile, nato pa ga shranile v hladilniku. Zakaj tako? Odgovor je povsem preprost. Če v hladilnik postavimo vroče živilo, s tem zvišamo temperaturo v njem. S tem povzročimo, da se bakterije hitreje razmnožujejo, saj jim ustvarimo toplejše okolje.

Enako se zgodi tudi, ko odpremo vrata hladilnika, zato strokovnjaki svetujejo, da jih odpiramo čim manjkrat, ko pa jih odpremo, jih čim hitreje tudi zapremo.

Preberite tudi: Tudi vi perete perilo pri 30 stopinjah? Preberite, zakaj to ni najbolje

Kakšna je najbolj primerna temperatura v hladilniku?

Temperatura v hladilniku naj ne bi presegla 5 °C. Vendar številni raziskovalci opozarjajo, da je temperatura v večini hladilnikov v domačih gospodinjstvih precej višja.

Zato je pomembno, da temperaturo na različnih mestih hladilnika redno preverjamo z uporabo termometra,” poudarjajo pri Zvezi potrošnikov Slovenije.

Če hladilnik obratuje pri višjih temperaturah, ga je morda treba servisirati ali celo zamenjati. Neustrezen temperaturni profil pa je lahko tudi posledica nepravilnega shranjevanja živil.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za najboljšo božično pojedino: Mesne glavne jedi in omake

Mesna glavna jed je za božično večerjo verjetno vrhunec...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (22. - 28. 12. 2025)?

Sonce in Mars v znamenju kozoroga vas usmerjata, da bos...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Znano je, kdo prejme Mojaleta darila!

Tudi za novembrski darilni paket je bilo veliko zaniman...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Trzate v spanju? To je vzrok!

Se tudi vam dogaja, da medtem ko spite, trzate? Vam trz...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Odličen spanec: Zvečer naredite te preproste telesne vaje

Pred spanjem se zibljite sem ter tja, vse počnite počaa...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.