Da jajca ne bodo počila ...

Moj dom in vrt > Praktični nasveti | piše: M.L. | 5.3.2025
Imate tudi vi vsako leto pri kuhanju jajc za pirhe težave s tem, da vam kakšno izmed njih poči? Preberite nekaj nasvetov, kako kuhati jajca, da se to ne bo več zgodilo!
Kuhajte jajca počasi, da ne bodo počila. (foto: Freepik.com)
Kuhajte jajca počasi, da ne bodo počila. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kuhajte jih počasi
Zelo pomembno je, da se lotite kuhanja jajc počasi. Najprej jih za nekaj minut postavite na kuhinjski pult, da se ogrejejo na sobno temperaturo. Nato jih v loncu, v katerem jih boste kuhali, zalijte s hladno vodo. Postavite na štedilnik in kuhajte na zmerni temperaturi, nato temperaturo počasi višajte, da jajčka zavrejo in nato spet kuhajte na zmerni temperaturi dobrih deset minut, da se skuhajo na trdo.

Sol
Vodi, v kateri boste kuhali jajca, lahko dodate tudi kuhinjsko sol. Na deset jajc dodajte eno veliko žlico soli.

Kis
Nekateri prisegajo na kis. Vodi, v kateri boste kuhali jajca, dodajte še skodelico jabolčnega, vinskega ali kisa za vlaganje. Ta naredi lupino bolj prožno in prepreči, da bi jajca počila.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške s...

Zdravilna kurkuma v naši prehrani (načini priprave)

Kurkuma, rastlina podobna ingverju, prihaja iz Daljneg...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.