HOOD BURGER gre med vegije

Moj čas > Dogodki | piše: M. L. | 25.1.2019
Priljubljena postojanka za poznavalce vrhunskih burgerjev Hood Burger bo 30. januarja na svoj meni dodala Hood Burger Vegi, slastno in sočno brezmesno polpeto, s katero bodo na svoj račun pri njih končno prišli tudi vegetarijanci in vegani.
Hood burger vegi (foto: Jaka Birsa)
Hood burger vegi (foto: Jaka Birsa)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

S hudomušnim sloganom »Hood Burger Vegi...hud k svina« in res odlično vegi polpeto, ki jo sestavljajo rdeča kvinoja, bukovi ostrigarji, grah in orehi ter s katero bodo lahko gostje naročili katerikoli burger iz njihove redne ponudbe, so včeraj navdušili izbrane pokuševalce.

Med slednjimi sta bila tudi komik, oče festivala Panč, ultramaratonec in vegetarijanec Andrej Težak - Tešky ter televizijski voditelj in vsejedec David Urankar, ki je novo ponudbo komentiral: »Sam imam sicer rad meso, mi je pa zelo všeč, da bom lahko odslej v Hood Burger na malico prišel tudi s prijatelji, ki se prehranjujejo brezmesno.«

Tešky pa je dejal: »Pred leti sem navdušeno prišel v Hood Burger in nato razočarano odšel, saj razen sicer res odličnega krompirčka zame v ponudbi ni bilo ničesar, odslej pa bo Hood Burger vsekakor tudi moja priljubljena destinacija.« Soustanovitelja Hood Burgerja Klemen Ptičak in Til Pleterski sta pošteno priznala, da je razvoj Vegi polpete trajal dolgo, a z dobrim razlogom. »Nismo si želeli na meni dodati le še enega vege burgerja v stilu ajde, naj bo nekaj za vegije. Ne, želeli smo, da bi tudi vegetarijanci in vegani lahko doživeli tisto pravo Hood Burger izkušnjo, zato smo hoteli razviti polpeto, s katero bi lahko nadomestili meso v vseh naših burgerjih,” je povedal Til Pleterski.

Pokuševalci iz vrst kulinaričnih novinarjev, blogerjev in ljubiteljev burgerjev so včeraj tako res lahko poskusili vegetarijanske različice vseh burgerjev iz redne ponudbe – burgerje Classic, Le Brie, Jake'n'Jay in Hood Chick ter vegansko različico burgerja Classic brez masla in sira ter z brezglutensko bombetko in vegansko majonezo. Mnenja so se sicer kresala, a najboljšo povprečno oceno je odnesel Le Brie, na drugo mesto pa se je zavihtela vegetarijanska različica Hood Chick Sandwicha. saj se je sočna, hrustljava in pikantna zeljna solata odlično ujela z Vegi polpeto, ki je nadomestila ocvrtega piščanca.

Pri snovanju Hood Burger Vegi polpete so sicer veliko pozornosti posvetili iskanju prave kombinacije, ki bi se lahko ob bok postavila njihovi govedini. »Pri razvoju polpete smo poskusili res ogromno različnih kombinacij, saj smo kot vsejedci želeli razviti takšno, v katero bo z veseljem ugriznil tudi ljubitelj mesa. Glavnino naše Vegi polpete predstavljajo rdeča kvinoja, bukovi ostrigarji in grah, za bolj maslen okus pa smo dodali tudi nekaj orehov. Seveda smo vse skupaj tudi začinili tako, da ima polpeta resnično poln okus,” je opisal Klemen Ptičak, soustanovitelj Hood Burgerja, in izdal še eno skrivnost: »Vegi polpet ne pečemo na žaru, temveč jih ocvremo v arašidovem olju. S tem zagotovimo ključno maillardovo reakcijo na površini polpete, ki ustvari največ okusa in blaženost naših brbončic. Tudi čas priprave je zato precej krajši, s tem načinom priprave pa zagotavljamo tudi to, da Vegi polpete ne pridejo v stik s površinami, kjer sicer pečemo meso

Še več boste našli tukaj.

Morda te zanima tudi:

Ljudje se pogosto pogovarjamo o starejših, vendar ne z njimi

Na Slovenski univerzi za tretje življenjsko obdobje pot...

Kdo prejme MojaLeta darila?

V maju smo zabeležili izjemno veliko število prijavljen...

Dan slovenskega krvodajalstva: hvala za 70 let plemenitih dejanj

Letos obeležujemo 70 let prostovoljnega in organizirane...

Okrogla miza: Kako se boriti proti starostni diskriminaciji?

V zavodu OPRO pripravljamo okroglo mizo z naslovom Napr...

Mesec vrtnic v Arboretumu Volčji Potok

Junij v Arboretumu zaznamujejo vrtnice, ki se v parku n...

NAGRADNA IGRA: podarjamo vstopnice za ogled filma Alcarràs (Kinodvor)

Podarjamo vstopnice za zadnje filmsko srečanje v tej se...

Festival nabiralništva v Sloveniji

Nabiralništvo je pestro. Je ljubeče do narave. Pa kljub...

Šele v odsotnosti polne kapacitete pljuč prepoznate pomen vsakega vdiha.

Društvo za pljučno hipertenzijo Slovenije je včeraj, v ...

Štirje novi ukrepi za izboljšanje položaja upokojenk in upokojencev

Vlada se je v luči naslavljanja stisk upokojencev odloč...

Krog življenja: 24-urna hoja za boj proti raku prebavil

Rak na debelem črevesu in danki je četrti najpogostejši...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.