Joga - pot do uspešnega življenja

Ljudje težimo z vsakim svojim dejanjem k blaginji in izpolnjenosti svojega življenja. Pogosto pa se naša pričakovanja kljub vloženemu naporu ne izpolnijo. Četudi se trudimo za neko stvar, vlagamo vanjo veliko energije, rezultati niso v skladu z našimi pričakovanji. Zakaj je temu tako?
Joga je primerna za vse starostne skupine. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Joga je primerna za vse starostne skupine. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če pogledamo naravo - in ljudje smo del narave - je blagostanje povsod. Naravne, neokrnjene oblike življenja ga prejemajo po naravni poti. Da pa kot ljudje dosežemo določen nivo blagostanja, je potrebna kreativnost, pridnost in jasna, vztrajna usmerjenost, v sozvočju s pravilno miselno naravnanostjo. Včasih pa se trudimo, vlagamo veliko energije, vendar rezultati niso v skladu z našimi pričakovanji. Zakaj? Zaradi nepravilne miselne naravnanosti, povezane s strahom, nezaupanjem, dvomi in včasih tudi zaradi lastne ideje, da si nečesa ne zaslužimo. Podobni smo šoferju, ki hkrati pritiska na plin in na zavoro. Torej, zraven marljivosti, potrebujemo še pravilno miselno naravnanost. Lep rek pravi: »Najprej možgani in šele nato mišice.«

V vsakem izmed nas je ogromen potencial, ki izvira iz naše prave narave. Naš izvor je v Univerzalni energiji, ki predstavlja Univerzalne starše za vse nas. Starši želimo vse najboljše za svoje otroke, da so zdravi, srečni, da živijo v blagostanju – na vseh nivojih skrbimo zanje. Tudi Univerzalni starši želijo enako za nas, ki smo zavedajoč se ali ne, njihovi otroci. Bolezen, strah, nemir, neizpolnjenost, revščino, doživljamo samo zaradi odtujitve, občutka ločitve od Njih in neupoštevanja osnovnih kozmičnih principov. Obstaja pot nazaj v stik s to Univerzalno energijo in posledično prejemanje Njenih osnovnih darov v obliki zdravja, miru, blaginje …

Za vse v življenju potrebujemo izobraževanje. Pomena določenih tipov izobraževanja se zavedamo, na primer za poklic, drugih, ki so pa mogoče vsaj toliko pomembni, pa ne. Kakšno izobraževanje potrebujemo za zdravje, notranji mir, uspešnost, srečo? Kaj se je potrebno naučiti in kaj pozabiti, da zaživimo optimalno? Pogosto mislimo, da življenje obvladamo, morda ga obvladujemo do določene mere, lahko pa je tudi veliko boljše. Pogosto pa nam stvari spolzijo iz rok, to se pozna na našem zdravju, energetskem stanju, miselnih procesih, odnosih, materialnem blagostanju in uspešnosti. Smo se kdaj vprašali, če morda potrebujemo izobraževanje za življenje?

Joga predstavlja izobraževanje za življenje. Veličina joge je v tem, da ni samo za mlade, močne, gibčne, »naspidirane« ampak je primerna za vse, ne glede na starost, telesno stanje, izgorelost in utrujenost od življenja. S pomočjo joge ne delamo samo na telesnih in energetskih sistemih, temveč tudi na psiho-mentalnih in duhovnih, ki predstavljajo gonilno silo našega življenja. Človek je kompleksna celota materialnega, energetskega, psiho-mentalnega in duhovnega. Vse vpliva na vse, za optimalne rezultate je potrebno dosledno delati na vseh omenjenih principih. Neizpodbitno dejstvo je, da svoja življenja lahko spremenimo na bolje in to v vseh ozirih, če le hočemo. Ne gre za čudeže ampak samo za sozvočje s temeljnimi življenjskimi tokovi. Joga (V vsakdanjem življenju) ni nova, senzacionalna metoda, ki bo sto odstotno rešila vse težave in probleme in nas čez noč naredila zdrave, uspešne in srečne. Predstavlja pa celosten, varen, postopen in sistematičen pristop do sebe tudi iz zornega kota psihomentalnih procesov, vzorcev razmišljanja, fiksnih idej, strahov ... Z nekaj truda in znanja lahko v sebi ogromno spremenimo in to se začne manifestirat tudi v »zunanjem« življenju.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Bolečine v križu? Rešite se jih z neoprenskim križnim pasom

Eden od vzrokov za pojav bolečine v križu je lahko napa...

FMD DIETA – ste že slišali za njo? Dieta, ki deluje enako kot post, a ni postenje

Ste že slišali za FMD dieto? To je posebna dieta, ki po...

Ekskluzivna pomladna ponudba: oddih v Termah Lendava po ugodnih cenah

Izkoristite ugodno ponudbo za oddih v Termah Lendava vs...

Ekskluzivno za bralce MojaLeta: 15% popust v Termah Dobrna

Naj bo razvajanje v topli termalni vodi, sproščanje v s...

Ambasadorka MojaLeta ocenila hotel Floramare: "Vstopila sem preplavljena s čustvi"

Na portalu Moja leta.si so mi zaupali, da grem v nov ho...

V pomlad z Društvom Šola zdravja: Brezplačna vadba Dihamo z naravo

V Društvu Šola zdravja zopet pripravljajo vodeno brezpl...

Doživljanje prelestnih gorskih panoram Dolomitov

Od mladosti sem zapisan goram; tudi zahtevnejšim. Poleg...

V zadregi, ker vam uhaja urin? Nič več. Imamo rešitev

Ste 1 od 10 oseb, ki ima skrivnost? Nehoteno uhajanja u...

TELOVADIMO DOMA: 4 vaje za gibljive kolke

Imate težave z zategnjenimi mišicami v kolkih, zaradi p...

Iz najnovejših raziskav: Le 15 min hoje na dan vas lahko reši diabetesa?

Raziskovalci so tokrat pod drobnogled vzeli starejše po...

Kaj storiti, ko vas zagrabi močna lakota - teža pa raste?

Razlogi z prenajedanje so različni. Odvisni so od posam...

5 vaj za lajšanje hemoroidov

Hemoroidi so pogosta težava, s katero se spoprijema vel...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.