Kakšne banane so najbolj zdrave in zakaj?

Kako vedeti, kdaj je banana najbolj zdrava, kdaj jo je najbolje pojesti? Kaj se zgodi, če jeste zelo zrelo banano? Preberite v prispevku!
Bolj zrele banane vsebujejo več hranilnih snovi.
Bolj zrele banane vsebujejo več hranilnih snovi.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Na fotografiji, ki smo jo našli na spletni strani www.davidwolfe.com lahko vidite banane, ki so različno zrele. Najprej poglejmo, kakšne prednosti prinašajo zrele banane, te so na fotografiji od številke štiri dalje.

Mnogi strokovnjaki za prehrano trdijo, da več črnih pik kot ima banana na olupku, bolj je zdrava. Saj te pike pomenijo, da vsebuje veliko zdravilnih snovi, ki delujejo na naše telo tako, da uspešno ščitijo pred rakom. Prav tako je znano, da ima zelo zrela banana največ vitamina C, vitamina B, mnogo antioksidantov, kalija, vlaknin. Japonski strokovnjaki so ugotovili, da bolj ko je banana zrela, več teh hranilnih snovi vsebuje. Prav tako pa bolj zrela banana deluje zelo ugodno na prebavni sistem.

Kaj pa, če bi jedli banane, ki še niso dozorele? Takšne so na fotografiji pod števili ena do tri.

Manj zrele banane vsebujejo manj sladkorja. Vsebujejo pa tudi več probiotičnih bakterij, ki zelo zdravilno vplivajo na naše debelo črevo. Povzroči pa lahko prebavne težave, napihnjenost pri občutljivejših ljudeh. Bolj zelene banane so priporočljive za tiste, ki imajo sladkorno bolezen tipa 2, za tiste, ki bi radi shujšali, saj nezrele banane bolj nasitijo.

Odločitev pa je vaša. Jejte takšne, kot vam bolj ustrezajo!
 
Povzeto po www.davidwolfe.com

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Matjaž Florjanc Lukan: »Dobra služba je delo, ki te notranje izpolnjuje«

Večina nas hodi v službo, ker je pač treba služiti dena...

Kako varno in prijetno uporabljati Facebook in Instagram

Spletna omrežja so postala del vsakdanjega življenja. N...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Kako se z vnukom pogovarjati o smrti?

Pri pogovorih o smrti ne obstajajo "pravilni" in "napač...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Tudi naši lasje se starajo: 7 pravil za mladostne lase po 40. letu

Staranje je neizogiben proces, ki prinaša mnogo nam nel...

Učinkovit nasvet, ki hitro odpravi podočnjake!

Če imate tudi vi težave s temnimi podočnjaki, če imate ...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

6 znakov, da vaš metabolizem deluje prepočasi

V prispevku boste našli šest izrazitih znakov, ki nakaz...

9 koristnih nasvetov, kako se spoprijeti s kronično boleznijo

Življenje s kronično boleznijo prinaša nešteto izzivov,...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.