Kdaj se bolje odreže kombinirani in kdaj klasični robotski sesalnik Roomba?

Ste se že vprašali, kdaj se odločiti za kombiniranega robota, ki posesa in pomije hkrati in kdaj se bolje odreže klasični robot? Odgovor najdete v vaših tleh!
Sesalnik Roomba
Sesalnik Roomba
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Gospodarnost nakupa bi morala biti vedno na prvem mestu. Ne kupujemo tovornjakov, da bi domov pripeljali špecerijo, niti tone mandarin, ker je ravno njihova sezona. Zakaj bi torej kupili kombinirani robotski sesalnik, če mu nikdar ne bo treba tal tudi pomiti. Dodatek, ki ga v ta namen ima, lahko zgolj moti in povzroča dodatno skrb, ki ni nujna. Zaradi tega je odlično, da ima iRobot v svoji ponudbi tako ene kot druge in ne le kombiniranih naprav, čemur smo priča v ponudbi kitajskih tekmecev. Ob tem se postavlja vprašanje. Kdaj naj se odločim za en in kdaj za drugi tip priljubljenega domačega pomočnika?

Odgovor je razmeroma preprosto najti, a morate poznati sebe, sostanovalce in predvsem svoje stanovanje.

Kombinirane naprave niso najbolj primerne, če so tla občutljiva

Na prvo »žogo« so kombinirane naprave odlična ideja. Kaj je boljšega od tega, da robot tla posesa in jih še pobriše z vlažno krpo. Verjetno samo še to, da krpo še sam ožame. Praksa je pogosto drugačna. Tla so občutljiva na vlago, morda so celo prekrita s preprogami oziroma podobnimi oblogami. Če jih robot občasno malo zmoči, ni posebej tragično. Saj se posušijo. Čisto nekaj drugega je, če to počne vsak dan in več let. Ni nujno, a ne gre popolnoma izključiti možnosti, da se bodo sčasoma pokazale poškodbe. Še nekaj slabega se lahko pripeti. Na obuvalu nevede prinesete kamenček, ki se nato zatakne med vlakna krpe, s katero robot briše tla. Upate staviti, da zaradi tega ne bo poškodb na občutljivem in negovanem parketu?

Kombinirani robot, da ali ne, je močno odvisno od tal v stanovanju. Če jih večinoma prekrivajo preproge ali topli pod, trdnih golih površin pa ni oziroma jih je zelo malo, potem se nima smisla ukvarjati s kombiniranimi napravami. Tistih nekaj primernih kvadratnih metrov je pametneje občasno pomiti na roko. Raje se odločite za robota z odličnim sesalnim mehanizmom in dokazano učinkovitostjo sesanja, kot je na primer Roomba s9 ali Roomba j9 oziroma Roomba j7, ki se po zaslugi kamere spredaj izogiba predmetom na tleh. Omenjeni modeli so razmeroma dragi, ker nudijo največ, česar je tehnologija zmožna. Na srečo so na voljo tudi modeli, ki so prijaznejši do denarnice. Na primer Roomba i7 ali celo Roomba i3, ki se še posebej dobro obnese v manjših stanovanjih. Vsi so opremljeni z dvema krtačama iz gume. Ti jamčita, da bodo tla ob rednem sesanju vedno čista, naj bodo pokrita s preprogami ali ne.

Kdaj je krpa vredna suhega zlata?

Pred drugačno dilemo se znajdete, če so tla prekrita s keramičnimi ploščami ali drugim trdim materialom in je obenem razmeroma malo občutljivih in s preprogami prekritih površin. Funkcija brisanja je zlata vredna, a spet je treba razmisliti, kateri robot se bo izkazal za gospodarnega. Veliko je odvisno od tega, kako pogosto so tla umazana in kličejo po pomivanju. Recimo, da imate domačega ljubljenčka ali se po stanovanju sprehajate v čevljih namesto v copatih.

Bodisi, da je primerne površine manj ali jo nameravate redkeje brisati, potem se splača razmisliti o robotih Roomba i5 Combo ali Roomba i8 Combo. Zanju sta značilna dva koška. Eden je običajen in uporaben takrat, ko robot samo sesa, medtem ko ima drugi posodo za tekočino in pod sabo še krpo za brisanje. Ko torej želite, da robot sesa in briše, koška zamenjate. Preprostejše ne bi moglo biti. Kot tudi ne bolj uporabno, kajti nobene potrebe ni, da robot s sabo ves čas vozi najmanj posodo za tekočino, kot to počnejo modeli tekmecev. Enako zasnovo ima model Roomba j5, le da ima kamero spredaj in se zna izogibati predmetom.

Ostaneta še najbolj dodelana robota, Roomba Combo j9+, plus označuje postajo s funkcijo praznjenja koška in polnjenja posode za tekočino, in Roomba Combo j7. Primerna sta za velika stanovanja, kjer na tleh najdete marsikaj. Sposobna sta se izogibati predmetom, predvsem pa krpo dvigneta na hrbet, kadar je ne potrebujeta. Nudita daleč največjo avtonomijo, saj samodejno zaznata površine, ki niso primerne za brisanje oziroma jih hitro in preprosto označite v aplikaciji.

Morda se vam bo zazdelo, da je ponudba podjetja iRobot preširoka. Toda ravno v tem je njegova moč. Raznolikost ponudbe namreč jamči, da najdete robota, ki v največji meri zadosti vašim potrebam in obenem zahteva čim manj posegov in vzdrževanja. Kateri je pravi, je torej odvisno od potreb in žeja, pa tudi od tega, koliko ste zanj pripravljeni odšteti.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Sesalnik Roomba
Morda te zanima tudi:

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

MojaLeta darilo – nagrajenke meseca marca

V preteklem mesecu ste se potegovali za tri prekrasna d...

Privabite pomlad v svoj dom!

Na polno uživajte v sveži energiji, ki jo prinašajo prv...

Za tako malo denarja ne boste našli boljšega

Ponudba robotskih sesalnikov mora biti pestra, saj nima...

Ekskluzivna pomladna ponudba: oddih v Termah Lendava po ugodnih cenah

Izkoristite ugodno ponudbo za oddih v Termah Lendava vs...

Teden dni do čistega in brezskrbnega doma

Vas ob misli na spomladansko čiščenje stisne ob srcu? N...

Nepozaben oddih v Termah Šmarješke Toplice

Februarja in marca spet Šmarješki tedni zvestobe!

Kaj nas čaka ta teden? Astro napoved od 4.12. do 10.12. (piše priznana astrologinja)

Za vikend bo Luna prehajala strastnega škorpijona, zato...

Metka Klevišar: Kako sem se znašla sama?

Včeraj mi je nekdo postavil to vprašanje. Ali pogrešam ...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Bolečine v križu? Rešite se jih z neoprenskim križnim pasom

Eden od vzrokov za pojav bolečine v križu je lahko napa...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.