Odličen recept: Jagode s skutnim nadevom

To je recept, odličen za praznike, saj poteši željo po sladkem, ampak ni tako kaloričen.
Odlične jagode s skutinim nadevom.
Odlične jagode s skutinim nadevom.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Med decembrskimi prazniki se radi pregrešimo, pečemo in nasploh uživamo veliko sladkega. Avtorici svetovno znane spletne strani Pinchofnom.com, ki sta kasneje izdali knjigo Šcepec njama, takole pišeta o tem receptu: »S tem receptom se je vse začelo! Nastal je, ko smo poskušali iz malo bolj zdravih sestavin pripraviti nekaj, kar bi utešilo bolestno željo po sladkem. Da bi posrečeno zamisel delili s sotrpini, sva začeli pisati blog - vse ostalo je zgodovina, kot se reče. Recept je še vedno med najbolj priljubljenimi, in čeprav je preprost, sva nanj nadvse ponosni. Je pa tudi izredno okusen.«

 

Vsekakor recept, ki ga je treba nujno dodati k ostalim pregrešnim in visokokaloričnim silvestrskim jedem!

 

Za 4 osebe potrebujete:

- 24 srednje velikih jagod

- 120 gramov skute (najbolje bo, če bo ekološkega izvora in vsaj nepasterizirana, še bolje pa bo, če bo tudi nehomogenizirana)

- 25 gramov sirnega namaza (velja enako kot za skuto)

- 50 gramov (oziroma po okusu) čim bolj naravnega sladila v prahu

- 1/2 žličke vanilijeve esence (ponovno ekološkega izvora)

- 1 dietni oziroma čim bolj zdrav navaden piškot brez prelivov in polnil, ki ga zdrobite

 

Priprava:

Priprava teh sladkih grižljajev vam bo vzela le deset minut in potrebno ne bo prav nič kuhanja in pečenja.

 

1) Najprej vsem jagodam odstranite peclje in stržene ter jih dobro očistite. Nato z majhnim ostrim nožem v vsako jagodo v stržen po pecljem zarežite stožčasto odprtino, da naredite prostor za nadev.

 

2) V skledi gladko zmešajte skuto, sirni namaz, sladilo in vanilijevo esenco.

 

3) Majhno vrečko za zamrzovanje napolnite s skutnim nadevom, ki ga stisnite v en vogal vrečke. Vrečko zgoraj zatisnite in odstrižite vrh vogala, kjer je skutni nadev. Pazite, da bo luknjica zares majhna, da boste lahko iztiskali nadev v majhne luknjice v jagodah.

 

4) Nadevajte vse jagode in jih posujte s piškotnimi drobtinami.

 

5) Do serviranja jagode hranite v hladilniku. Če se le da, ne več kot eno uro, saj bodo sicer spustile sok. 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Recept: EPSKA POLETNA SOLATA

Poleti našemu telesu bolj ustrezajo lahke jedi, ki orga...

Ta zajtrk spodbuja hujšanje – preprost, nasiten in brez kruha

Zajtrk pogosto velja za najpomembnejši obrok dneva, in ...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako se KONČNO odvaditi kajenja?

Tudi pri zasvojenosti od nikotina je samo volja premalo...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.