Iz Jožičine kuhinje: Bučkin narastek

Ljubitelji bučk boste enostavno navdušeni nad tem receptom. Bučkin narastek - slasten recept iz Jožičine kuhinje.
Bučkin narastek (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Bučkin narastek (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Priprava:

3 večje bučke olupim, naribam na rezance, posolim in po potrebi ožmem. Naribam 20 dkg sira (edamec ali podoben sir), popram, dodam 3 zrna (stroke) s soljo strtega česna, sesekljan petršilj in po želji še ščep vegete.

V posebni posodi pripravim testo: 3 jajca, 2 žlici moke, 4 žlice pšeničnega zdroba, 1 dcl smetane za kuhanje (lahko je tudi sladka smetana za stepanje - tekoča, še boljša pa je domača). Obe masi združim in vlijem v namaščen manjši pekač ali jena pekač. Prižgem pečico na 200 stopinj. Po vrhu naribam še 10 dkg sira, da se lepo zapeče. Pečem 45 minut, da dobi zlatorjavo barvo in lepo zakrkne.
Samostojna jed je za 4 osebe, če pa jo ponudite kot prilogo, zadostuje za 8 oseb.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recepti Iz Jožičine kuhinje
Morda te zanima tudi:

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Iz Jožičine kuhinje: Polpete iz mesa in bučk

Odličen recept za zelenjavno-mesne polpete, ki prihaja ...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Težko se upreš okusu metinega sirupa, ki te prijetno od...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.