Starostna razlika med partnerjema (2/3 strani)

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Profiliranje mlajših žensk, ki ljubijo (občutno) starejše moške
Mlade ženske, ki jih privlačijo občutno starejši moški – 20 ali 30 let starejši – imajo zagotovo v primarni družini nek deficit v čustvovanju z očetom. Določen »preveč slab« ali zgolj prepogosto odsoten oče svoji hčerki ne zna ponuditi očetovske ljubezni in identitetne opore na ustrezen način. Zato mlada ženska lahko hitro podleže libidinalnim napadom starejših moških, ki so v tej hiperseksualni kulturi vselej prisotni, celo pogosti so. In ko nepripravljena oziroma seksualno naivna mlada ženska izkusi dvorjenje ali celo seks z izkušenim starejšim moškim, se ne more več odrešiti libidinalnih spon – ker ima pač infantilne dispozicije za starejšega moškega. Obstaja pa še ena klientela mladih žensk, ki redno podlega starejšim moškim, to so tiste ženske, ki so kot deklice imele svoje dedke na nek način ali celo v resnici rajši od svojih (preslabih ali odsotnih) očetov. No, v tem kontekstu ne smemo pozabiti še izjemno pametnih in faličnih žensk, ki imajo navadno še neke družbene ali celo politične funkcije moči in oblasti – tudi takšne »faličarke« oz. »moškinje«, kot bi se jim dalo teoretsko reči, v končni fazi vendarle rabijo, torej si ga želijo, »gospodarja«; torej tudi take pogosto »posegajo« po občutno starejših moških.

Profiliranje starejših žensk v povezavi z veliko mlajši moški
Navadno imajo starejše žensk, ki imajo libidinalno afiniteto do mlajših moških, v primarni družini dominantno mater in »neopaznega«, torej neodločnega, celo copatastega očeta. Kot primarni identifikacijski lik jim služi dominantna oz. falična mati, kot libidinalni ideal pa ubogljiv in ponižen oče. Simbolna asociacija iz copatastega in ubogljivega očeta lahko v libidinalnih kontekstih, v smislu »okusa«, zelo hitro preskoči na mlajšega moškega, za katerega nezavedno predpostavljajo, da mu bodo lahko ukazovale in gospodovale. V ozadju takšnih žensk je ponesrečeno razrešen (t. i. negativni) Ojdipov kompleks, v katerem ima zavidanje penisa pomembno vlogo. Takšne ženske včasih, ne pa vedno, privlačijo celo sado-mazo praks, kjer rade »z bičem«, poniževanjem in ukazovanjem dominirajo nad moškim, in mladi moški se jim nezavedno zdijo bolj prikladni za njihov (ženski) sadizem. Vendar: paradigmo tosmernega profiliranja lahko marsikaj zmoti, npr. ženski patološki narcizem s faličnim pridihom.

Kaj kdo komu lahko ponudi: Starejši moški mlajši ženski in mlajša ženska starejšemu moškemu?
Starejši moški so bolj zviti, bolj seksualno predrzni; mlade ženske znajo bolj učinkovito zapeljati, jim dvoriti tako, kot »zelenci« (še) ne znajo. Tudi v seksu »star volk« lažje in bolj strastno »požre« mlado »Rdečo kapico«, ki ji po drugi strani še kako paše, da jo kakšen izkušen moški popelje v orgazmični trans porno perverzij. Prekaljene »Casanove« znajo mlade ženske pahniti v dolžniški odnos s »sponzoriranjem«: kupujejo jim darila, kar ženskam seveda paše, potem pa ženske nezavedno čutijo, da se tem »donatorjem« morajo nekako oddolžiti; in le kako drugače, kot z oddajo telesa v seksualni »najem«. Starejši moški premorejo tudi določeno zrelost in modrost, ki je sicer pogosto začinjena z nekaj blefa, a mladenke seveda tega ne vedo, in mladim ženskam vse to še kako paše.
Mlade ženske pa jim nevede ponudijo zgolj mlado telo, slepo zaljubljenost in krotkost ter seveda dober seks – in ravno dober seks predstavlja starejšim moškim heroinsko omamo s katero se hitro zasvojijo, če v proti-polu Jazov razum ni podprt z močnim Nadjazom, torej z moralno razsodnostjo.

Kaj ponuja starejša »sponzoruša«/»domina« mlajšemu moškemu?
Ta libidinalna kombinacija je redkejša in po svoje bolj perverzna. Narava koitusa je pač taka, da mora moški falično riniti in osvajati žensko ter simbolno penetrirati vanjo z besedo, darili, bahavimi dejanji. Simbolna funkcija moškega spolnega organa ni samo penetrirajoča, pač pa tudi »dajajoča«. Moški spolni organ daje sebe in svoje izločke ženski in v žensko. Ženska pa je zaradi svoje »vaginalnosti« »sprejemajoča« tudi na simbolni ravni. Natančno zaradi razlik v genitalijah in koncepta koitusa ženska ne more kar tako, beri: brez nelagodja, »sponzorirati« mladega moškega. Če ga, opazovalci in morda tudi oba vpletena, čutita določeno mero nelagodja. Ker: nezavedno oz. intuicija vselej bere latentno oz. simbolno strukturo libidinalnosti v tem in vsakem drugem (libidinalnem) tandemu.
Ta članek se nadaljuje na naslednji strani - KLIKNI TUKAJ >
Stran: 1 2 3

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ali ste anksiozno navezani na partnerja? Preverite znake tesnobne navezanosti

Vas je pogosto strah, da vas bo partner zapustil? Potre...

Metka Klevišar: NEKATERI NOČEJO PRIZNATI

To sploh ni tako redko. Nekdo slabo sliši, pa tega splo...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Z umetno inteligenco napovedali Alzheimerjevo bolezen 7 let prej in 72% natančnostjo

Znanstveniki so opravili novo raziskavo, pri kateri so ...

Izšla je marčevska revija Vzajemnost 2024

Zdravnik mora biti pacientu naklonjen, vzeti si mora ča...

Kako je razporejena višina pokojnin?

Povprečna starostna pokojnina ljudi, ki se sedaj upokoj...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (13.5 - 19.5. 2024)?

Pričakujete lahko, da boste čutili navdih, da se upočas...

Načrtovanje upokojitve: Že veste, kaj boste počeli, ko se upokojite?

Ljudje, ki gredo v posteljo zaposleni in se zbudijo upo...

TELOVADIMO: Kako izboljšamo ravnotežje in okrepimo moč (+video z vajo)?

Z leti so padci vse bolj neprijetni. Zato enostavno pot...

Numerološka napoved za maj: Karmični dnevi in nihanja (piše Lili Sorum)

Letos je pričakovati manipulacije in veliko iger ega, k...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (6.5 - 12.5. 2024)?

Bolj kot v preteklem tednu boste zbrani in motivirani, ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.