Učinkovita pomoč imunskemu sistemu

Imunski sistem s starostjo postane manj odziven na različne dražljaje, kar pomeni, da se tudi imunski sistem stara. Zato ga moramo še posebej v zrelih letih ustrezno podpreti. Kako, preverite v članku!
Čeprav se naše telo - in skupaj z njim tudi naš imunski sistem - stara, to še ne pomeni, da hladnega dela leta ne moremo preživeti odporni na prehladna obolenja okrog nas. (Foto: Freepik.com)
Čeprav se naše telo - in skupaj z njim tudi naš imunski sistem - stara, to še ne pomeni, da hladnega dela leta ne moremo preživeti odporni na prehladna obolenja okrog nas. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Jesen je s skupaj s čudovitimi barvami in kostanji prinesla tudi prehlade, gripe, viroze, koronaviruse ter druga prehladna obolenja.

Zato je sedaj skrajni čas, da si pripravite učinkovito obrambo - da svojemu imunskemu sistemu podarite vsestransko in temeljito podporo, ki ga bo okrepila in pripravila na vse izzive hladnega dela leta.

Pri tem ne pozabite, da imunski sistem pri starejših deluje drugače kot pri otrocih in mladih ljudeh. Zato potrebuje prilagojeno podporo, ki upošteva značilnosti in potrebe imunskega sistema v zrelem življenjskem obdobju!

 

S starostjo se imunski sistem slabše odziva

Imunski sistem je zbirka različnih celic, na katere staranje močno vpliva in zato imunski sistem s starostjo postane manj odziven na različne dražljaje. Kar pomeni, da lahko rečemo, da se tudi imunski sistem (po)stara.

Ena izmed najbolj raziskanih posledic staranja je namreč prav zmanjšanje delovanja imunskega sistema. Imunski sistem starejših se slabše odzove na nove povzročitelje bolezni ali celo na povzročitelje bolezni, s katerimi so je v preteklosti že srečal. Starejši so zato bolj dovzetni za nalezljive bolezni, kot je na primer gripa ali koronavirus.

Po drugi strani so vnetja, ki se pojavijo zaradi delovanja prirojenega imunskega sistema, pri starejših ljudeh bolj intenzivna in trajajo dlje časa. Zato se pri starejših pogosteje pojavljajo vnetne bolezni, kot so srčno-žilne bolezni, Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen ter osteoartritis.

In kako torej pomagati starajočemu imunskemu sistemu, da nas bo še vedno učinkovito varoval pred prehladnimi obolenji? 

 

Zdrav življenjski slog je nujnost

Na delovanje imunskega sistema ugodno vpliva tudi zdrav življenjski slog. Zato je v zrelem življenjskem obdobju še posebej pomembno, da se zdravo in uravnoteženo prehranjujemo ter zadosti gibljemo.

Telo za učinkovit imunski odziv potrebuje veliko količino energije, ki jo telesu zagotovimo z ustrezno prehrano z vsemi potrebnimi makro- in mikrohranili.To pomeni, da poskrbimo, da vsak dan telesu damo dovolj vseh potrebnih vitaminov in mineralov, potreba po katerih se z leti močno spreminja.

Na boljši odziv imunskega sistema ob stiku s povzročiteljem bolezni pa vpliva tudi telesna aktivnost. Telesna aktivnost namreč spodbudi število in aktivnost imunskih celic, ki telo ščitijo pred virusnimi in bakterijskimi okužbami ter rakavimi spremembami.

Kaj pa, če nam to (vsak dan) vendarle ne uspeva najbolje oziroma optimalno?

 

Odlična pomoč: preverjena in varna prehranska dopolnila za starejše

V sodobnem načinu življenja je težko telesu vsak dan zagotoviti vse, kar potrebuje za močan imunski sistem. Tudi ali še posebej, ko smo starejši, saj se potrebe po mikrohranilih z leti spreminjajo. 

Ste zares prepričani, da vaše telo dobi dovolj koencima Q10, ki začne upadati že med 25. in 40. letom starosti? Koencim Q10 namreč opravlja dve pomembni nalogi, ki sta ključni za nemoteno delovanje celic in celotnega telesa: sodeluje v procesu nastajanja energije in varuje pred škodljivimi učinki radikalov.

In to je le ena sestavina, ki vpliva na delovanje starajočega imunskega sistema!

Prav zato je še posebej v jesenskem času priporočlivo prehrani dodajati preverjene in varne prehranske dodatke, ki so izdelani posebej za starejše. Vsebovati morajo sestavine, ki prispevajo k delovanju imunskega sistema, sproščanju energije pri presnovi, zaščiti celic pred oksidativnim stresom, zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, vzdrževanju normalnih kosti in normalne mišične funkcije, normalnemu delovanju živčnega sistema ter normalni funkciji srca.

Kapsule Imunosal® Senior vsebujejo visoko prečiščen beta-glukan, številne vitamine in minerale (vitamin C, vitamin E, Vitamin D3V®, vitamini B skupine, kalcij, cink ...), kar 30 miligramov koencima Q10 ter sto miliogramov resveratrola v dnevni količini.

Imunosal SeniorBetaglukani iz kvasa ne hiperstimulirajo imunskega sistema!

Kapsule Imunosal® Senior, tako kot vsi izdelki iz serije Imunosal, vsebujejo visoko prečiščeni beta-(1,3/1,6)-D-glukan, ki je izoliran iz celične stene kvasovk Saccharomyces cerevisiae.

Čeprav imata betaglukan, izoliran iz kvasa, in tisti iz gob enako kemijsko obliko, je betaglukan iz kvasa na evropskem seznamu varnih sestavin Novel food, medtem ko betaglukan iz gob na ta seznam ni uvrščen.

Betaglukan iz kvasa je naravni imunomodulator, ki deluje na imunski sistem na način, da ob srečanju z antigenom okrepi njegovo delovanje. Betaglukan tako ne hiperstimulira imunskega sistema, temveč se okrepljena imunska reakcija pojavi po srečanju z antigenom, zato je odličen pomočnik tudi pri alergijah, ko je imunski sistem pretirano aktiven. Iz istega razloga  uporaba betaglukana ni časovno omejena, saj betaglukan ohranja ravnovesje med celicami TH1 in TH2.

Naj ta jesen in zima mineta s čim manj prehladi, gripami in virozami ter z močnim imunskim sistemom, ki nam bo omogočal, da bomo lahko nemoteno uživali v zrelih, modrih in žlahtnih letih ne glede na starajoče telo ter prav tako starajoč imunski sistem!

Imunosal

 

Nagradna igra, v kateri lahko osvojiš Imunosal Senior

Na našem Facebooku smo pripravili TOP nagradno igro, v kateri lahko osvojiš Imunosal Senior, ki bo okrepil tvoj imunski sistem.

 

KLIKNI TUKAJ in sodeluj!

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

FMD DIETA – ste že slišali za njo? Dieta, ki deluje enako kot post, a ni postenje

Ste že slišali za FMD dieto? To je posebna dieta, ki po...

Kako preprečiti kalcinacijo žil?

Če z leti v kosteh izgubljamo kalcij, se po drugi stran...

Celulit: Nikoli ni prepozno, da se ga znebite!

Preverite, kateri so naravni sovražniki celulita, ki ji...

Bolečine v križu? Rešite se jih z neoprenskim križnim pasom

Eden od vzrokov za pojav bolečine v križu je lahko napa...

Ekskluzivna pomladna ponudba: oddih v Termah Lendava po ugodnih cenah

Izkoristite ugodno ponudbo za oddih v Termah Lendava vs...

Ekskluzivno za bralce MojaLeta: 15% popust v Termah Dobrna

Naj bo razvajanje v topli termalni vodi, sproščanje v s...

Ambasadorka MojaLeta ocenila hotel Floramare: "Vstopila sem preplavljena s čustvi"

Na portalu Moja leta.si so mi zaupali, da grem v nov ho...

V pomlad z Društvom Šola zdravja: Brezplačna vadba Dihamo z naravo

V Društvu Šola zdravja zopet pripravljajo vodeno brezpl...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

TELOVADIMO: Vaje za mobilnost in gibljivost (VIDEO)

Dandanes se srečujemo z vse večjo problematiko omejene ...

Zeliščarka svetuje: 5 spomladanskih divjih rastlin, ki so zakladnica hranil

Ko se zemlja prebuja iz zimskega spanca, nam narava pon...

3. najboljši napitki za hujšanje

Se že pripravljate na poletje? Preverite, kateri napitk...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.