100 let kvasa Fala

Aktualno > Zanimivosti | piše: Fala | 4.6.2020
Vsem dobro poznani kvas Slončka Fala praznuje letos častitljivih 100 let!
Fala praznuje 100 let.
Fala praznuje 100 let.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Njegovo rojstvo sega v leto 1920, ko so v francoskem mestu Strasbourg zaradi lokalnih potreb po kvasu razvili proizvodnjo kvasa, ki je del velike Skupine Lesaffre. S Fala Slončkom smo neizmerno ponosni, da je kvas Skupine Lesaffre prisoten v vsakem tretjem kruhu na svetu. Fala kvas se je na slovenskih tleh ustalil že pred davnimi leti in od takrat ostaja nepogrešljiva sestavina v kuhinji številnih gospodinjstev.

Svežemu kvasu Fala, ki ostaja že stoletje nespremenjen in sestavljen le iz kvasnih celic skrbno izbrane družine kvasovk, se je v zadnjih letih pridružilo tudi kislo testo Fala in suhi kvas Fala. Družina izdelkov Fala se ponaša s svojo vrhunsko kakovostjo in brezhibnim delovanjem, kar potrjujejo že generacije zvestih uporabnikov in ljubiteljev Fala Slončka.

Častitljivo obletnico blagovne znamke Fala smo se odločili obeležiti skupaj z vami, vašo dediščino in spomini. V kolikor hranite doma stare recepte za kruh ali kvašeno pecivo, stare fotografije, pripomočke za peko ali le zgodbe in spomine vaših babic ali prababic o kvasu ali peki, nam lahko te fotografije, recepte ali zgodbe posredujete do 15. avgusta na fala.sloncek@gmail.com ali na naslov Lesaffre Slovenija, Obrtniška 6f,1 370 Logatec. Skupaj z vami bomo ustvarili knjigo 100 let receptov in spominov Fala Slončka, ki jo boste v dar prejeli tudi sami.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Gospodinjska opravila: 10 pravil, ki zelo olajšajo delo!

Skoraj vsa hišna opravila, ki so povezana s čiščenjem i...

Hrana, ki vsebuje naravne antibiotike

Antibiotikov ne dobite le v obliki zdravila, ki vam ga ...

Kdo so nagrajenci nagradne igre DIGITALNA BLIŽINA?

Med vsemi, ki ste v zadnjih dveh mesecih pridno iskali ...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (3. - 9. 11. 2025)?

Previdnost bo z energijo Sonca v škorpijonu še vedno v ...

IDEJE: Jesenske igre z vnuki

Preverite odlične ideje za jesenske igre z vnuki, ki bo...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Odpravite mravlje na učinkovit in naraven način

V poletnih dneh se lahko v hiši, na terasi ali vrtu poj...

Največje napake, ki uničujejo lase

Včasih nehote počnemo napake, zaradi katerih pa so lasj...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.