Nasvet: Kako speči najboljše palačinke?

Jih imate radi, želite z njimi presenetiti svoje domače? Potem preberite nekaj trikov, s katerimi bodo vaše palačinke resnično najbolj slastne!
	Naredite slastne palačinke! (foto:Freepik.com)
Naredite slastne palačinke! (foto:Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Da vam bodo palačinke uspele in bile resnično zelo slastne, se morate držati nekaterih pravil.

Izbira moke
Čeprav največkrat za peko palačink uporabljamo večnamensko moko, pa strokovnjaki pravijo, da bo jo morali mešati z moko za peko peciva. Takšna mešanica je najboljša za palačinke.

Priprava zmesi za palačinke
Trik je tudi v tem, da že pripravljena zmes za palačinke ne sme stati. Takoj, ko jo pripravite, jih pričnite peči. Če zmes stoji, potem moka vpije več tekočine in palačinke ne bodo lepo tanke.
 
PREBERITE TUDI: Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Olje
Ponev premažite z oljem. To naredite še najlažje tako, da pol decilitra olja zlijete v ponev, ga segrejete, nato razporedite po ponvi, da je cela namazana, nato pa višek odlijete v skodelico in ga uporabite spet pri peki naslednje palačinke.

Temperatura pečenja
Ponev, v kateri pečete palačinke, mora biti dobro segreta. In ko je segreta, je peka palačink enostavna, saj se te ne prijemajo. Pazite pa, da ne bo prevroča, saj se bodo tako začele palačinke smoditi.

Radenska in soda bikarbona
Palačinke bodo še bolj rahle, če boste v zmes dodali pol decilitra radenske ali pa žličko sode bikarbone.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.