Bi radi shujšali? Potem jejte to živilo

Moje zdravje > Prehrana | piše: K. J. | 27.3.2023
Brez tega zdravega živila, hujšanje ne bo tako zelo uspešno …
Zelenjava je vedno dobra izbira. (foto: freepik.com)
Zelenjava je vedno dobra izbira. (foto: freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ko se enkrat odločimo, da bomo pričeli živeti bolj zdravo, se spremeni tudi naš jedilnik. Z zdravimi živili pa nam uspe, da se znebimo odvečnih kilogramov. Še posebej pa strokovnjaki za prehrano priporočajo, da na jedilnik dodamo čim pogosteje stebelno zeleno. Z njeno pomočjo naj bi bilo hujšanje veliko bolj enostavno.

Zakaj jesti zeleno?
Sveža zelena je odlična v solati in je izredno zdrava. Pomaga čistiti črevesje, ureja prebavo, priporočljiva pa je tudi za vse, ki imajo težave z visokim holesterolom. Vsebuje elektrolite, bogata je z vitaminom C. strokovnjaki za prehrano pravijo, da je najbolj učinkovita, če jo jemo v kombinaciji z jabolkom in korenjem.

Kako pripraviti zeleno?
Najbolj zdrava je surova. Očistite jo in narežite na kocke, dodajte še naribano sveže korenje in jabolko. Dodajte še nekaj sesekljanih orehov ali mandljev. Začinite takšno solato še z limonovim sokom in oljčnim oljem. Solite po okusu. Premešajte in pojejte kot samostojen obrok.

Tako pripravljena solata je lahko odlična in zelo zdrava večerja.

Morda te zanima tudi:

Psihološka podpora bolnikom z multiplo sklerozo

Multipla skleroza je neozdravljiva napredujoča bolezen,...

Metka Klevišar: "Poslala ga je v bolnico"

Pripovedovali so mi o gospe, ki ji je pred štirimi leti...

Položaj upokojencev je treba celovito izboljšati

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je da...

TELOVADIMO DOMA: 5 vaj za krepitev ravnotežja (brez napora!)

Telesna aktivnost je pomembna v vseh obdobjih življenja...

Metka Klevišar: "Nasilje v zdravstvu"

V zadnjem času slišimo o vedno več nasilja v svetu nasp...

Intervju z dr. Katjo Rebolj: Divje rastline - učinkovitost, uporaba in hranilna vrednost

Tokrat smo se z dr. Katjo Rebolj, doktorico biokemije, ...

Tukaj se v vaši kuhinji nabira največ umazanije. Očistite še danes!

Spoznajte 6 najbolj umazanih površin v kuhinji. Na neka...

Svetovni dan spanja: Spanje je ključno za zdravje

Spanje je poleg zdrave prehrane in telesne dejavnosti e...

8 znakov, ki kažejo, da se premalo gibate

Kar nekaj znakov kaže, da se premalo gibate. Če jih pre...

Metka Klevišar: "Bolnik naj odloča o sebi sam"

Velikokrat se zgodi, da bi svojci, največkrat so to žen...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.