Enak sir, cena in rok uporabe pa tako različni?!

Aktualno > Zanimivosti | piše: Uredništvo | 28.2.2014
Pred nekaj dnevi smo na našem Facebook zidu objavili fotografijo dveh enakih pakiranih sirov, ki sta se razlikovala po roku uporabnosti, še najbolj vprašljiva pa je bila različna cena. Zakaj plačujemo za enake artikle v nekaterih trgovinah dražje?
Sir iz Hoferja je cenejši (foto: ZPS)
Sir iz Hoferja je cenejši (foto: ZPS)
Sir iz Hoferja je cenejši (foto: ZPS) Kje ga bi raje kupili? Tam, kjer je cenejši? Zakaj takšna razlika v ceni? (foto: Facebook)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Zveza potrošnikov Slovenije je raziskala, zakaj je identični sir Pomurskih mlekarn v eni trgovini dražji in ima daljši rok uporabe, v drugi pa bistveno cenejši in s krajšim rokom uporabe.

Za pojasnitev so prosili proizvajalca sira ter obe trgovini, ki ga prodaja pod različno ceno. Dobili so odgovor proizvajalca Pomurske mlekarne d.d.:

"Cenovna politika je stvar trgovcev, mi na to nimamo vpliva. Rok uporabnosti pa je pogojen s folijo, v katero sir pakiramo. Za pakiranje Hoferjeve blagovne znamke Milfina, smo začeli uporabljati novo folijo, za katero pa proizvajalec, za izdelke pakirane v to folijo, garantira rok, ki ne sme presegati 6 mesecev. Do enakih ugotovitev, ki temeljijo na lastnih testiranjih, pa smo prišli tudi sami."

 
Vir: ZPS

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Znano je, kdo prejme Mojaleta darila!

Tudi za novembrski darilni paket je bilo veliko zaniman...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Trzate v spanju? To je vzrok!

Se tudi vam dogaja, da medtem ko spite, trzate? Vam trz...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Odličen spanec: Zvečer naredite te preproste telesne vaje

Pred spanjem se zibljite sem ter tja, vse počnite počaa...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (15. - 21. 12. 2025)?

Sonce se bo skozi teden nahajalo v znamenju strelca, na...

Življenje v skladu z dušo: 6 nasvetov

Preverite, kako se ponovno povezati s svojo dušo in ji ...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.