Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)

Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z nami delijo slike lanskih velikonočnih pirhov. To je izbor nekaj najlepših idej.
Že veste, kako boste letos barvali pirhe? (Foto: Freepik.com)
Že veste, kako boste letos barvali pirhe? (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Velika noč je ena izmed najpomembnejših krščanskih praznikov, ki ga praznujejo po vsem svetu. Tudi v Sloveniji ima Velika noč velik pomen in je zaznamovana z verskimi obredi ter številnimi tradicionalnimi navadami. 

Velika noč je sicer vedno prvo nedeljo po prvi pomladni polni luni. Prva pomladna polna luna je letos že bila, in sicer v ponedeljek, 25. marca. Velika noč bo tako v nedeljo, 31. marca, velikonočni ponedeljek pa bo sledil 1. aprila, dan kasneje.

Ali veste, zakaj barvamo barvamo jajca za veliko noč?

Simbolika pirhov naj bi bila povezana tudi s Kristusovim vstajenjem: podobno kot iz jajčne lupine pride na dan novo življenje, je tudi Kristus zdrobil lupino svojega groba in vstal od mrtvih. Danes barvanje pirhov, bolj ali manj, pomeni zabavo za celo družino.

Že veste, kako boste letos pobarvali jajca?

Pripravili smo nekaj idej, in sicer smo na našem Facebook profilu prosili sledilce, da z nami delijo fotografije velikonočnih pirhov prejšnjega leta.

Predstavljamo vam izbor najlepših.

1. ALENKA JAKOLIČ

Foto: Alenka Jakolič

 

2. ANKICA SILAR

 

Foto: Ankica Silar

3. JANA HOMAR

 

Foto: Jana Homar

4.  MARIJA LAMPRET

Foto: Marija Lampret

5.  MARJANCA ZAKRAJŠEK

Foto: Marjanca Zakrajšek

6. POLONA ZARNIK

Foto: Polona Zarnik

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Barvanje jajc Velika noč Velikonočni pirhi
Morda te zanima tudi:

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.