Mlinci:
35 dag moke
2 jajci
1 žlica olja
malo vode ali mleka
10 dag ocvirkov ali prepražene čebule
sol
Iz moke, jajc in mleka ali vode, zamesimo bolj trdo testo. Razvaljamo ga na krpe in jih posušimo na čisti, ogreti plošči. Včasih so mlince pekli v krušni peči, ko je bila še topla od peke kruha. Mlinci morajo biti lepo zarumeneli po obeh straneh.
Ohlajene in posušene mlince lahko hranimo v škatli na suhem dlje časa. Pred uporabo mlince razlomimo in jih 2 minuti vremo v slanem kropu. Nato jih odcedimo in zabelimo z ocvirki ali na olju prepraženo čebulo.
Mlince lahko zabelimo tudi s kislo smetano ali jih potresemo s skuto. V nekaterih receptih mlince potresejo tudi z makom, sladkorjem ali sokom svinjske pečenke.
Preberite tudi: Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje
O AVTORICI PRISPEVKA:
Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.