Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo pojedino iz kuhinje Karmen Valant. Malce bolj jesensko obarvano rdeče zelje s kostanjem.
Martinova pojedina iz kuhinje Karmen Valant. (Foto: Karmen Valant)
Martinova pojedina iz kuhinje Karmen Valant. (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Martinovo pojedino lahko popestrimo tudi z rdečim zeljem s kostanjem.

2 kg rdečega zelja
slan krop
10 dag olja
3 dag sladkorja
4 dag moke
sol, kumina
1 čebula
kis
čista goveja ali kurja juha
1/4 kg kostanja
10 dag sladkorja za karameliziranje kostanja

PREBERITE TUDI: Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Rdeče zelje očistimo, operemo in zrežemo na tanke rezance. Na olju zarumenimo sladkor in ko se razpusti, mu dodamo drobno sesekljano čebulo, nato dodamo moko in vse skupaj malo popražimo.

V ponev nato dodamo narezano sladko zelje, kumino, sol in malo domačega jabolčnega kisa. Vse skupaj počasi dušimo, po potrebi dolivamo čisto kostno ali govejo juho.

Kostanj skuhamo, olupimo, pretlačimo in ga stresemo k zelju. Nekaj kostanjev spečemo, olupimo in povaljamo v karameli. Preden jed ponudimo, ga obložimo s kostanji, ki smo jih povaljali v karamelu.

PREBERITE TUDIRecepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Sveti Martin Martinovo Martinova pojedina
Morda te zanima tudi:

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.