Iz Jožičine kuhinje: Jagode v čokoladi

"Jagode in čokolada, ne razmišljaj, ko si mlada, srce naj te vodi in nič se ne boj... Jagode in čokolada, naj spomine ti pričara, kadar boš z drugim ali z menoj..." Jagode so ena najzapeljivejših sladic, ki popestrijo pladenj s slaščicami, romantični večer, ali poletno zabavo.
Sladke jagode v čokoladi. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Sladke jagode v čokoladi. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ponudimo lahko tudi dobro ohlajene ob kozarčku mrzle penine.
Oblite jagode so najlepše v papirnatih minjonih. Okus, ki ga boste dolgo pomnili, saj preprosto z jagodami v kombinaciji čokolade ne moreš zgrešiti.

Sestavine:
1/2 kg pravilno zrelih jagod (enako velikih)
8 dkg temne čokolade
1/2 čajne žličke olja (za lepši lesk)
8 dkg bele čokolade
1/2 čajne žličke olja
* nadomestek za olje je 2 × 1 dkg kokosovega masla)
+ mali papirnati minjoni

Izdelava:
Jagodam pustimo peclje in jih le operemo, odcedimo ter popivnamo s papirnatimi brisačami ali jih temeljito osušimo. Na kocke nalomljeno temno čokolado skupaj z maščobo stopimo nad paro tako, da posodo z njo postavimo nad vrelo vodo (posoda se vode ne sme dotikati) in mešamo tako dolgo, da dobimo gladek tekoč obliv sijočega leska.
Jagode prijemamo za peclje in jih do polovice ali do 3/4 pomakamo v obliv, dvignemo iz čokolade in počakamo, da odvečna čokolada odteče. Enak postopek ponovimo z belo čokolado in jagodami.
V jagode tudi lahko pred pomakanjem zapičimo zobotrbce ali mini nabodalca za sadje ali palčke za cake popse, le - te pa potem v stiropor. Oblite odlagamo lahko tudi na peki papir ali na mrežo.
Ko se čokolada na jagodah strdi, jih zložimo na krožnik in damo v hladilnik. Tako preprosta sladica, tako dobra in narejena v manj kot pol ure.

PREBERITE TUDIIz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup z okusom mete in maline

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 
 




 
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recept za bograč- kako skuhamo najboljši bograč?

Recept za bograč! Bograč je golažu podobna jed, ki mora...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.