Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova pogača

Odličen in enostaven recept za jogurtovo pogačo iz Jožičine kuhinje.
Foto: Facebook Iz Jožičine kuhinje
Foto: Facebook Iz Jožičine kuhinje
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:

75 do 80 dkg mehke moke
5 dkg svežega kvasa
2 čajni žlički sladkorja
2 dcl mlačne vode
2 jajci
sol po okusu(cca 1,5 čajne žličke)
1 navadni jogurt(180 gr)
Za mazanje in posip :
15 dkg margarine(ali masla)
nekaj malih kosmičev margarine(za na vrh)
malo sezama ali maka


Rabite še namaščen okrogli model za pite premera 26cm(lahko tudi malo večji).

 PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Čokoladni liker

Priprava
Najprej postavite kvas (vsa mlačna voda+kvas+žlica moke+sladkor).
Moki dodajte jajci, sol, jogurt in vzhajani kvas.Zamesite fino mehko testo(vodo še dodati, če je potrebno)
Pustite 10 minut, da se odpočije.


Razvaljajte v velik pravokotnik, debeline 5 mm.
Premažite z delno raztopljeno margarino(lahko malo počakate, da se margarina prične strjevati) in zvijete testo kot rolado.
Rolado razrežite na dolžino 4 cm in zložite pokonci v pekač.
Vzhajajte na 2 kratno količino.


Na vrh vsake rolade dajte mali kosmič margarine in posipajte po želji(s sezamom, makom...)

 


Dajte v že ogreto pečico na 180 stopinj in pecite 30 do 35 minut oziroma po želji, do zlatorumene barve.
Če želite, lahko takoj, ko vzamete iz pečice potegnete po vrhu s trdo margarino (za mehkobo in sijaj).


Shranite v suhi krpi, dobro pokrito, če imate radi mehko pogačo.
Jaz sem danes rabila večjo količino, zato sem recept podvojila in pogačo spekla kar v štirioglatem pekaču.

 

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno...

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.